A jövő már itt van!

2010.10.18. 08:36

Transcend GSP szemüveg


 A 2006-ban alakult vancouveri Recon Instruments cégnél (a A Zeal Optics-szal együtt) kitalálták a tutit: a sí (vagy snowboard) szemüvegbe egy halom szenzort és GPS-t építettek. A rider így pontosan tudja, hogy hol van, mennyivel megy, mekkorát ugrik satöbbi.

Recon instruments transcend GPS szemüveg extrém sport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A legjobb viszont, hogy a szemüveg által begyűjtött adatok kiolvasásához nem kell hazakocogni, majd a számítógépre letölteni, hanem egyből, menet közben is láthatjuk mindezt. A Transcend szemüveg ugyanis kivetíti azokat a szemüveg lencséjének belsejére!

Recon instruments transcend GPS szemüveg extrém sport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A szerkezet többek között méri az időt, a sebességet, a magasságot, van benne óra, stopper és hőmérő is. Akkuja lithiumos, így 6-8 órát is működik egy töltéssel. A számítógépre micro USB-vel cstlakozik, ezen keresztül lehet feltölteni az akksit is. Súlya pedig mindössze 257 gramm. És legyünk őszinték, bitang jól is néz ki! Ára sem egy csomag szotyié, kb 105ezer forintnak megfelelő kanadai dollárt kérnek érte. Kell nekem egy ilyen!

Ehhez képest a Liquidimage kamerás síszemüvege kissé gagyinak tűnik...

További kütyük itt vannak, legfrissebb cikkeink pedig itt!

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr592363217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása