Csúsznál egyet, de nincs hó vagy nincs idő utazni? Erre is van megoldás.

 A németek összehoztak egy otthoni síszimulátort. Nem kifejezetten egy videojátékról van szó, a SkiGym-et sportolók, síoktatók és sportorvosok fejlesztették ki, hogy teljesen realisztikus legyen a mozgás.

ski-gym, skigym, síszimulátor, extreme, extrém, sport, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A szerkezetet USB csatlakozóval a számítógépünkre köthetjük, amit alegjobb, ha egy kivetítőre, vagy egy megfelelő (en nagy) méretű tévére kötünk rá, majd indulhat a menet. A szetthez jár egy Alpine Ski Racing 2007 játék, amivel több nehézségi fokozatban verethetünk lefelé a nappalinkban, vagyis a sípályán, illetve tanulhatjuk meg az alapokat. A szoftver egyébként 32 pályát tartalmaz 18 valódi hegyről.

ski-gym, skigym, síszimulátor, extreme, extrém, sport, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A mozgásunkat egy mikroprocesszor viszi át a képernyőre. Sícipő próbáló gépezetént is használható a holmi, mindössze egy kötésekkel ellátott talpat kell rászerelni, így már otthon kiderül, ha nem jó a cipő, nem a pályán érzi kényelmetlenül magát a sportoló. Totál megéri, hiszen egy professzionális SkiGym boldog birtokosai lehetünk 2300 dollárért, vagyis átszámítva "mindössze" kb négyszázezer forintos áron.

Hasonló holmik még a Gamercize Sports kütyüje és deszkásoknak a Ridewire.

Forrás: www.ski-gym.de

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr382591769

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása