2012 március 15-én Felix Baumgartner próbaugrást hajtott végre egy űrkapszulából, amit egy hőlégballon emelt fel 21.817 méter magasra. A Red Bull Stratos project tesztje volt ez az esemény. A végső ugrás célja, hogy az ember elérje a hangsebességet - mármint jármű nélkül. A hihetetlen bázisugrásra idén nyáron kerül majd sor, a kapszula akkor 36.576 méter (igen, több, mint 36 kilométer) magasra emelkedik majd. 

Joe Kittinger már ugrott ezelőtt 31 kilométer magasról 1960-ban, szabadesése közben 988 kilométeres óránkénti sebességre gyorsult fel. Ezzel ma még ő tartja a leghosszabb -ernyőnyitás előtt 4perc 36 másodpercet zuhant - és leggyorsabb szabadesés rekordját, illetve a legmagasabbról való ugrásét is. Jelenleg Baumgartner tanácsadója az 1928-ban született veterán katona. Ugrásáról itt egy videó:

Megosztani, "lájkolni" ér! Csatlakozz hozzánk a Facebook-on a napi több posztért!

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr124381594

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.04.12. 11:24:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása