A "Punching Pro" boxrobotot az Ausztrál műszaki rajzoló sportember Kris Tressider fejlesztette ki. Emberünk nem bokszoló, de szereti az akrobatikát és jártas néhány küzdősportban is, ezért vett magának egy bokszzsákot, hogy a napi edzésébe beépítse a zsákolást is. Hamar megunta azonban az inaktív lengedező zsákot, ezért összerakott egy robotot fém karokkal, amiket ablaktörlő motorokkal és golfkocsi gömbcsuklókkal mozgatott, így téve kicsit realisztikusabbá és egyben izgalmasabbá az edzést.

A robot egyenlőre kicsit sután mozog, mondhatni meglehetősen kiszámítható, de Kris fejlesztése még folyamatban van. A holmi magassága, a karok hossza és az ütések sebessége állítható, így bárki a saját tudásához és testalkatához állíthatja a bábot. Boxklubok segítségével fejlesztik a Punching Pro-t, épp a szoftveres részén agyalnak, hogy sokféle és váratlan ütéssel lephesse meg a gép a használóját. Ezek az ütések egyébként nem veszélyesek, hiszen ha a robot karja ellenállásba ütközik, megállítja a mozgást, nehogy megsérüljön a használója. A robot teste ki van párnázva, ezt üti a bokszoló, a nyaka pedig rugós, így elég realisztikusan mozog a feje egy bekapott állas után is. Kris igyekszik a sorozatban gyártott modell árát ezer dollár alatt tartani, szerintem ha elkészülnek vele, és tartható az ár, igen sikeres termék lehet belőle.

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is a napi több posztért!

Via: Gizmag

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr924486881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása