Azok a fesztiválok mindig is a szívünk csücskei voltak,  ahol a zene mellett az extrém sportok is hangsúlyos szerepet kapnak, szóval nem volt kérdés, hogy az idén, augusztus 1. és 5. között, Kecskeméten megrendezett RideFesten nekünk is ott a helyünk. A jóféle underground zenei kínálat mellett lesz kábel- és hajós wakeboard verseny, illetve BMX és MTB megmérettetés az idei nyárra a földből frissen kinőtt dirt pályán.

logo.bmp
Ridefest @ Kecskemét (2012. augusztus 1-5.)
Természetesen minden fesztiválon az egyik legfontosabb a zene, a RideFesten elsősorban az elektronikus és hiphop felhozatal lesz erős a zenei helyszíneken. A Nagyszínpadon lépnek majd fel a hazai underground arcok, a Sátorban elektronikus zene lesz folyamatosan, a Loungeban a tech-house és pulzáló ütemekre lehet majd veretni. A négynegyedes és a minimál ütemek kedvelői már előre gyúrogathatnak Popof Nick Curley vagy Mark Fanciulli szettjére, de breakbeat/dubstep arcok is megkapják a magukét az Evil9, Bar9, Cutline vagy a Freestylers Dj set alatt. A magyar mezőnyt többek között a Punnany Massif Soundsystem, a Hősök, a Riddim Colony, a Compact Disco és a Robotrock erősíti. A lineup napi bontását itt nézheted meg.
A Balaton Sound óta tudjuk, hogy mi tud adni egy vízpart egy fesztiválon: a Domb Beach, azaz a Csónakázótó partján létrehozott homokos strand, strandfoci és röplabdapálya biztosan népszerű after és before hely lesz :) Akik a strandolásnál komolyabb vízes élményekre vágynak, ott van a RideCable wakeboard pálya, ahol a kezdők megismerkedhetnek a wakeboarddal vagy a wakeskate-tel, a nagyobb player-ek pedig tovább csiszolhatják tudásukat az elemeken. A wakeboard pálya használata külön díjas, de a kezdő felszerelés benne van az árban. A versenyek miatt csak bizonyos időszakokban lehet használni a pályát, de a ping-pong, az indoboard, a csocsó, a trambulin és a többi szabadidős eszköz, a hatalmas és kényelmes babzsákok amivel a Ride Cable stégje igazi chill-központja lesz a fesztiválnak – ezeket viszont ingyenesen használhatja mindenki.

ropipalya.bmp
A szombati wakeboard kábelpályás verseny 4 csillagos CWWC tour állomás lesz, úgyhogy nemcsak a magyar élmezőnyt várjuk, hogy elkápráztassanak minket a szezonban tanult masszív trükkjeikkel. A verseny korábbi bécsi futamában a legnagyobb sztárok is rajthoz álltak, mint  Dominik Gührs, Freddy van Osten és Lior Sofer, szóval külföldi riderek felbukkanására is számíthatunk. A wakeboard versenyprogram része lesz még a hajós futam is, a versenyek összdíjazása 9000 euró.

wake.bmpVerseny nemcsak vízen hanem szárazon is lesz, az új kecskeméti dirt pályán (ami csak pár lépésre van a tótól) a mountain bike-osok és BMX-esek nevezhetnek majd az 1000 euró összdíjazású versenyekre. A dirt pálya egyben zenei helyszín is lesz, innen rockzene fog majd bömbölni.

dirt.bmp
Ami az esetenkénti szükséges alvást illeti, a bérletesek ingyen sátorozhatnak a kijelölt részeken de van pár egyéb lehetőség is a közelben. A jegyárak elég barátiak: július 20-ig a napijegy 2500 Ft, a bérlet 7000 Ft, július 20-a után van az ugrás: a napijegy 4000 Ft, a bérlet pedig innentől 14 000 Ft-ba kerül.

palya_fentrol.bmp


Lejutni sem egy nagy történet, "Kecsó" autóval nagyjából egy óra alatt elérhető Budapestről, de a vonattal vagy busszal utazás sem sokkal több idő. A pályaudvartól helyi buszjárattal vagy egy combosabb gyaloglással könnyen megközelíthető a helyszín. A pontos cím: 6000 Kecskemét, Csabai Géza körút 7. (Benkó Zoltán Szabadidőpark).
További infók a Ridefest weboldalán vagy Facebook eseményén.
 

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr204636623

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása