Idén ötödik alkalommal rendezik meg az Erőd Ride extrém bringaversenyt a komáromi Monostori erődben!

erod_ride_komarom.jpg

Öt év nem kis idő, hogy látjátok a versenyt?

- Létjogosultsága nem kérdőjelezhető meg, egyre többen jönnek és egyre többen várják, évről- évre. Ez a legjobb visszajelzés nekünk, hogy kell egy ilyen verseny is.

Mitől különlegesebb ez a verseny mint a többi?

- Már maga a helyszín se átlagos, hiszen a verseny egy nagyon jó állapotban fennmaradt erődrendszerben zajlik. Itt egy átlagos versenynél több terepviszonnyal találja magát szembe az induló: vannak hideg és meleg szakaszok, van por és kő, van beton és fű... szóval nem lehet felkészülni rá úgy, mint egy megszokott, "egyterepes" versenyre.

erod.jpg

Az erőd

Kinek nem ajánljátok?

- Az országútisoknak és a camping bicajosoknak :D

Változik-e valami az idei versenyen?

- Mi mindig is hangsúlyoztuk, hogy nem vagyunk se profi szervezők, se profi bicajosok. Amatőrök vagyunk és ezért úgy próbáljuk szervezni, hogy szeretjük magát a bringát. Vannak hibák, amiket igyekszünk évről- évre korrigálni. Változik az útvonal, de megtartjuk a kategóriákra bontást. Változik az egész nap, hiszen jubileumi szám és egy kisebb programsorozattal kedveskedünk és egy erőd bicajos út átadásával is megtiszteljük most a látogatóinkat.

Kik a támogatók? Vannak segítők?

- Két évvel ezelőtti versenyünket, a világ egyik legnagyobb bikás energia italgyártója támogatta. Beleszeretett a versenybe és megakarta venni a licencünket. ez azt jelentette volna, hogy egy igazi, világverseny lehetett volna az Erőd Ride. Volna... mert a kedvezőtlen adózás miatt kivonult az országból. Így a magunk urai vagyunk még mindig, ami szűkíti a lehetőségeinket, de nem adjuk fel!

Vannak, akiknek sokat köszönhetünk. A Kassák KSE-nek, a Bringabutiknak , a Monostori Erődnek, és az FBI Street Generatons tagjainak és sok sok szülőnek. De a helyi és megyei médiáknak is, Komáromi TV, 24 Óra, Kisalföld.

Mindig van egy magatok által készített videó, most is lesz?

- Persze, hogy lesz Mindenkit vár az erőd, ha szereted a kihívást, vagy ha egy igazán különleges terepen akarsz versenyezni, gyere. Előnevezés: kassakkse_kukac_freemail.hu  

Egy kisebb programcsokorral is kedveskedünk most az idelátogatóknak.

10:00-14:00 Erőd Ride extrém kerékpáros verseny

10:00-14:00 Czakkumpakk - Gyerekprogramok

10:00-14:00-ig Kerékpáros ügyességi feladatok gyerekeknek

15:00- Ünnepélyes kerékpárút átadás

Séta és kerékpározás a parkolótól a Dunai Bástyáig

15:40-től F.B.I. Street Generations extrém sport bemutatója Bástya előtt a gyönyörű Dunai bástyánál teraszon zenekar zenél majd.

Mindenki, aki kerékpárral érkezik, ingyen látogathatja az erőd kiállításait. A programok még változhatnak, de most tényleg a bicajosoké ez a nap és az egész erőd.

Az esemény Facebook oldala itt található!

A tavalyi videó:

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

down-arrow-inv.png

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr176575705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása