Rockboarding

2010.09.09. 08:24

Ha nincs hó, de van hegy, meg törni való csont és deszka.

 

 Túl sok rizsa nincs, nem is kell, ez a sport magától értetődik. A lényeg annyi, hogy ne az ünneplős deszkádat vidd, a kavicsok a tojás nagyságútól az ökölnyi méretűig legyenek a pályán kb, és ha van a deszkádnak éle, akkor szedd le, mert az első kanyarnál úgyis leszakad róla. Na meg persze protektor is kell. Sok. A sportág neve Szikladeszkázás, ettől függetlenül a versenyeken indulhatnak sível és bigfoot-tal is.

 

Rockboarding, rokbording, extrém, sport, deszka

 

 Történelme 1992-ben kezdődött, néhány elvetemült (nyáron erősen unatkozó) hódeszkás figura találta ki. Az első versenyt '95-ben rendezték, és azóta is évente megrendezik Svájcban, Kandersteg-ben. 2000 óta a szlalomverseny mellett a 'Big air' is szerepel, mint versenyszám.  A lényeg, hogy ne indulj el egyenesen lefelé, mert nem fogsz tudni megállni a kavicsokon él nélkül. Illetve minél hátrább állsz a deszkán, annál kevésbbé gyorsul fel. Hasonló jóság még a vulkándeszkázás.

További érdekes deszkák itt...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr442278237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása