Téged is zavar, hogy országszerte utcákat, parkokat, erdőket önt el a szemét? Itt az alkalom, hogy közösen tegyünk ellene! 2011. május 21-én bebizonyítjuk, hogy a szemétszedés is lehet valódi közösségi élmény! Regisztrálj most, szervezz csapatot, hívd meg a barátaidat, munkatársaidat is!

 

ZÖLD SZÁM: 06 80 205-215

REGISZTRÁCIÓ HATÁRIDEJE: MÁJUS 18.

Forrás és bővebb infó: teszedd.hu

Király extrém cuccokról pedig ITT olvashatsz!

Oszdd meg, legyünk sokan, érdemes!

teszedd, 2011. május 21, szemétszedés, akció, önkéntes, tiszta, magyarországért, extrém, sport, extreme, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr112891178

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.05.10. 13:01:52

Az az igazság, hogy én ezt már 10 éve csinálom. Sőt már a lányom is kezd rászokni. Kutyasétáltatás közben szoktam összeszedni a széthajigált szemetet. Amíg a kutya szaglászik, addig én csavaroskifli üvegeket, sörös konzerveket és csipszes zacskókat gyűjtök. Ez utóbbiak akkor is jól jönnek, ha a kutya elvégezte a dolgát. :)

Kászon Tomi · http://kulturjunkie.blog.hu 2011.05.10. 13:51:07

Mindenképp ott akarok lenni valamelyik budapesti helyszínen. Még soha nem voltam. Várhatóan melyik helyszínen lesznek a legtöbben?

Extremesportok.hu · http://www.extremesportok.hu 2011.05.10. 14:29:37

Nem tudom, de már vagy 95ezren(!) regisztráltak, úgyhogy biztos mindenhol lesznek bőven emberek. Csekkold le az oldalt, ott van minden infó.

readonly 2011.05.10. 17:02:09

Önkéntes jelentkezések, hát persze :)

Tom Bobb · http://tombobb.blog.hu 2011.05.10. 17:09:30

Egyik legnagyobb élményem volt itt Torontóban, miután kedden elkezdtem iskolába járni, aztán a csütörtöki óra már el is maradt - mondván, hogy csoportos testedzés lesz. Kaptunk kesztyűket és zsákokat, uccu neki az iskola és környéke megtisztításának! Ezt úgy képzeld, hogy ebben a városban minden iskolához egy-két focipálya méretű terület, park, udvar tartozik, ahol nem sok a szemét (nem annyira látványos, mint otthon), de azért akad. Úgyhogy a közel 200 nyelvet tanuló jöttmentnek volt dolga egy órán át...

És a legjobb rész: mikor együtt szeded a szemetet egy szomáliai sráccal, aki azt hiszi magáról, hogy tud angolul, miközben csak ehhez közeli nyelven hadovál és selypít, és magyarázd el neki a kétnapos tudásoddal, hogy gyerünk a járdán túlra, mert ott még senki sem szedi a szemetet! :-)

Mindenesetre (mert a végén volt nyereményosztás) a mi osztályunk nem nyert. Nem szedtünk össze 10 kiló szemetet, lemaradtunk valami 7-tel...

Pucumalac 2011.05.11. 06:21:28

Az igazság az, én is szoktam szemetet szedni, magamtól, otthon is megpróbálok szelektíven gyűjteni.

DE EGY KICSIT FELHÁBORÍTÓ, hogy a (mindenkori) Magyar Kormány engem kér meg, hogy szedjem a szemetet szabadidőmben, amikor van egy csomó segélyen (ingyen)élő és egy csomó munkanélküli, akik mondjuk simán takaríthatnák az utcákat és parkokat szabadidejükben!!!

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.05.11. 09:25:51

@Pucumalac: "
...amikor van egy csomó segélyen (ingyen)élő és egy csomó munkanélküli, akik mondjuk simán takaríthatnák az utcákat és parkokat szabadidejükben!!!"

És pont azért kell neked szedned, mert téged zavar. Őket meg nem!

Kutyasétáltatás közben többen fenyegetően megálltak a kerítésük előtt és várták, hogy mit fog a kutyám művelni. Amikor összeszedtem a produktumot, akkor meg azt mondták, hogy ilyet még csak filmekben láttak. :)

Nekem például már többen megvallották, hogy amikor látták, hogy összeszedem a szemetet az utcán, akkor kimentek a kerítésük elé és ők is összeszedték.

Példamutatással sok minden el lehet érni. Főleg a gyerekeknél!

pjotr_75 2011.05.11. 09:40:37

Én is összeszedem a saját portám előtt a más által elhajigált mocskot, mert utálom, ha azt kell néznem,

DE:

Az viszont KURVÁRA NEM önkéntes, amikor a Szabolcsi Kormányhivatal dolgozóit vezénylik ki "karhatalmi szóval", szabadidejükben a NYÍRERDŐ fenntartásában lévő valamelyik területre, hogy szedjék fel a szemetet!

Miért nem a NYÍRERDŐ tartja karban, én itt valamilyen érdek-összefonódást látok a háttérben a NYÍRERDŐ meg a Kormányhivatali vezetőség között: "Te, Jancsikám, küldd már oda azokat az embereket, hogy ingyé' felszedjék, nem akarok több százezeret erre kiperkálni, majd meghálálom..."

Pártállami időket idéző - ha nem jelensz meg szemetet szedni, felírunk! - stílusban megy a "szervezés".

UNDORÍTÓ! és szerintem egyúttal lejáratja magát a mozgalmat is, bennem mindenesetre ez fog megmaradni ezzel a szervezett szemétszedéssel kapcsolatban, a kényszerítés emléke, nem pedig az, hogy milyen jó buli is volt kimenni a munkatársakkal az erdőbe szemetet szedni.

Utoljára ilyet még 1989 előtt tapasztaltam, kisdobos/uttörő koromban, a hasonló irányítási (terrorizálási) elvet követő tanárok szerencsére most már nyugdíjban vannak, szerencsére, mert egyet-kettőt, ha szembe jön az utcán, biztos leköpném.
Ugyanazt érzem jelenleg a Kormányhivatali vezetőség és bocs, de az ez ellen fel nem lépő, azt hallgatólagosan - a csak sok ember jöjjön elv érdekében minden mást feladó, - elfogadó "TE SZEDD" ÖNKÉNTES? mozgalommal szemben is.

TrueY · http://qltura.blog.hu 2011.05.11. 09:42:58

@pjotr@gportal.hu: Persze igazad van!

De mi jár annak, akinek igaza van?
A szája! :)
***
süti beállítások módosítása