Van pár őrült sport, ahol a forgalomban vagy közúton száguldozik az ember, de azt hiszem, a Buggy Rolling mindent überel.    Eddig azt hittem, hogy az aszfaltszánkó és a longboard veszélyes, de azt hiszem ezek a sportok a második helyre szorultak. A figura a svájci alpokban zúzat le a hegyről ezerrel, néhány centire az aszfalttól, kerülgetve a többi közlekedőt. Bár protektorok vannak rajta gazdagon, azért sisakba burkolt fejjel eltalálni bármit ilyen sebességgel minimum egy agysérüléses laza kóma.

Az ember neve egyébként Jean-Yves Blondeau (a fene gondolná, de Francia) más néven "Rollerman", aki ennek a veszélyes szerkezetnek a kiagyalásért felelős. Ő az igazi Transformer. Emberünk 1970-ben született, egyéb iránt egy francia formatervező, aki a holmit vizsgamunkának csinálta a híres párizsi  Olivier de Serres ipari formatervező iskolában. A cuccon 31 kerék található, amivel akár 116 (!) kilométer per órás sebességgel is tud veretni mindenféle testhelyzetben.   A tervezési fázis hat hónapig tartott, majd két hónap alatt gyártotta le a prototípust. 1995 júniusában mutatta be a szerkezetet, azóta többször fejlesztette, idáig hat generáción van túl. A fejlesztések során egyre kényelmesebb és biztonságosabb felszerelések kerültek ki a keze alól (már amennyire bárkinek eszébe jut az a szó ennek láttán, hogy biztonságos), és egyre jobban passzoltathatók különböző emberekre. Női cuccot is készített már, aminek neve SURBO, azaz "Super Rolling Bionic Woman". Két ilyen "ruhája" látható a 2008-as Jim Carrey film (Yes Man) végén.

Emberünk egyébként bérelhető TV show-khoz, reklámokhoz, filmekhez, bemutatókra, a weboldalán lehet felvenni vele a kapcsolatot.   Azt hiszem az egyetlen hozzáfűzni való ehhez a holmihoz: Ne próbáld ki otthon, csak ha már be van fizetve a TB-d és megírtad a végrendeleted!

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr864508780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

docika 2012.05.18. 08:23:21

Azt hiszem dombnak felfelé kicsit problémás így "közlekedni"!

Townsend 2012.05.19. 10:39:48

@docika: És veszélyes is, mert leéghet az orra a napon.
***
süti beállítások módosítása