Van pár elektromotoros bicaj a piacon, több cég is gyárt ilyesmit. Nem a nagymutter boltbajárós kétkerekűjére gondolok, hanem komoly gépekről, amik általában mountainbike alapokra készülnek és többnyire német cégek gyártják őket.

A Grace

Komoly, strapabíró, negyvenöt a végsebessége és nagyjából 4-7500 Euro az ára. Annyira jól sikerült, hogy a Smart Ebike-t is ők gyártják a Daimlernek.

Smart Ebike

A Smart elektromos bringa terheléstől (tehát az ember súlyától és a terepviszonyoktól) függően 18-52 kilométeres hatótávolsággal bíró akkuval rendelkezik. Az elektromos rásegítés a tekerést érzékelve bekapcsol, mértéke a markolaton lévő kapcsolóval 4 fokozatban állítható. A vezérlés egyébként 25 kilométer per órás sebességnél kikapcsolja a motort, így jogsi nélkül is vezethető. Súlya 22 kiló, ami bringának nehéz, de motornak ultrakönnyű. Ára a kb a Grace-éval egyezik, nem véletlenül.

Audi e-bike Wörthersee

Az Audi (aki már saját síléccel is rendekezik) fejlesztése ez az ebike. Sokoldalú szerkezet, ami ultrakönnyű cuccokból épült (mindössze 11 kilós akksik nélkül) az autógyártásban használt csúcstechnikák alapján. A dizájn ütős, de egy autógyártó cégtől nem is várnánk mást. Végsebessége elektromos üzemmódban 50 km/óra, pedállal rásegítve azonban akár nyolcvannal is nyomulhatunk vele. Egyedülálló egykerék üzemmódot is tud a bringa, ami segít a ridernek egyensúlyozni. Ez a jelenleg kapható legerősebb elektromotoros bicikli a piacon.

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr974677126

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása