A Red Bull Dolomitenmann talán a legkeményebb hegyi verseny, ami a komoly állóképességen túl egyéb különleges "szaktudást" is igényel az indulóktól. Az ausztriai Linz-ben tartották a 25. megmérettetést, ahol a 125 csapatnak a hegyi futáson és a mountainbike-on túl siklóernyőzni és raftingolni is kellett a győzelemért. A közel 50.000 néző előtt 2012-ben a "Pure Encapsulations" csapata szerezte meg  a végső győzelmet.

Egyik táv sem piskóta. A futás például 11 kilométer ami nem tűnik soknak, viszont közben csaknem 2000 (!) méteres szintkülönbséggel kell megküzdeniük a versenyzőknek. A montisok 17,4 kilométert tesznek meg hegymenetben, majd ha még életben vannak, jöhet a 9,4 kilométer downhill. A raftingosoknak 7 méter magasról kell beugraniuk és árral szemben is kell evezniük az 5 kilométeres távon. Siklóernyővel pedig át kell szelni a völgyet leszállni, újrastartolni, majd egy precíziós leszállást is kell produkálni.

A 2009-es verseny összefoglalója

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

RedBull_Dolomitenmann_2012.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr564770263

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása