A Drift kamerái nekünk nagyon beváltak, forgattunk velük már jópárszor ( ezt  és ezt a  videót is például). Fő előnye a versenytársakkal szemben egyrészt az ára, másrészt pedig a beépített LCD, amin egyből látszik hogy mit vesz fel az ember, és beállítgatni is sokkal könnyebb, mint egy GoPro-t vagy Contour HD-t. Amit még szeretünk benne az az, hogy menet van az alján, tehát nem kell rá semmi extra mount-ot tenni hogy fel lehessen tekerni mondjuk egy állványra. Plusz alapban bírja a vizet, jól össze van rakva. Szerintem sokkal jobb, mint a többi hasonló kamera, csak kevésbé ismert, mert nem olyan erős a marketingje.

Ghost-+-Remote--Side.jpg

Az új Drift Ghost

Az új Ghost ígéretes, már nagyon várjuk hogy dolgozhassunk vele. 1080p-s HD felvétel, 11 Megapixeles fotók, távirányító, 2"-os LCD karcálló (a strapabíróbb mobilokról ismert) "Gorilla Glass" üveggel. A beépített WiFi segítségével pedig telefonunkkal köthetjük össze a kamerát, amivel 100 méteres távolságig operálhatjuk a cájgot és a beállításokat is módosíthatjuk anélkül, hogy oda kellene ballagnunk hozzá. A cuccal ráadásul letölthetjük telefonunkra a legjobb felvételeket a helyszínen, ahonnan egyből meg is tudjuk osztani azokat az interneten.

_DSC0467credit_spoe.jpg

Beépített 2"-os LCD karcálló üveggel

A távirányító is elég okos, mert a videó-fotó-Timelapse és gyors sorozatkép módokat is váltogathatjuk rajta, nem csak a felvétel indítására való. Ráadásul ha több kamerát használunk egyszerre, az összeset egy darab távirányítóval is tudjuk indítani. A gombok is elég nagyok rajta, kesztyűben is könnyen kezelhető. A távirányítóba szerelt színes ledeknek hála egy pillantásból tudjuk, hogy vesz-e épp a kameránk, illetve hogy ilyen módba van kapcsolva éppen. 

drift_Ghos_remote.JPG

A távirányító jó nagy gombokkal

A lencse 300 fokban forgatható, ami igen hasznos, ezt például a GoPro nem tudja. A kamera extra tok nélkül is 3 méteres mélységig bírja a vizet. Ha mélyebbre mennénk, akkor egy 60 méterig vízálló tokkal megtehetjük ezt is. Az új Drift-hez ráadásul alapcsomagban ad a gyártó egy 1700 milliamperes akksit, amivel 3(!) órát tudunk felvenni egy töltéssel.

_DSC0988credit_spoe.JPG

Bírja a vizet is extra tok nélkül

A lencse nagy látószögű (170 fokos) de beállítható kissebbre is a "buborékemberek" ellen 1080p-nél. Lassításokhoz is jól használható, 720p módban például 60FPS-sel is rögzíthetünk, de a kevésbé menő felbontást adó WVGA módban 120-at is tud a kamera:

1080p @ 25, 30 FPS / 170°, 127°, 90° látószöggel
960P @ 25, 30, 48, 50 FPS / 170° látószöggel
720P @ 25, 30, 50, 60 FPS / 170° látószöggel
WVGA @ 25, 30, 50, 60, 100, 120 FPS / 170° látószöggel

_DSC0016credit_spoe.jpg

Rögzítés csőre

A "Photo Burst" (sorozatkép) mód is igen kifinomult: 5-8-11 Megapixeles képeket készíthetünk különböző időtartamokban. Ami extra, hogy videofelvétel közben is tudunk a kamerával álló képet rögzíteni anlkül, hogy meg kellene állítani a felvételt.

Sorozatkép beállítási lehetőségek:

11 MP 10 kép / 1 vagy 2 másodperc
11 MP 5 kép / 1, 2, vagy 5 másodperc
 8 MP 10 vagy 5 kép / 1, 2, vagy 5 másodperc
 5 MP 10 vagy 5 kép / 1, 2, vagy 5 másodperc

DSC_1314credit_spoe.jpg

Rögzítés sisakra

A "video tag" funkció is okos dolog. A felvétel ilyenkor a kamera memóriájába rögzül első körben, majd a leállítást követően kiválaszthatjuk a felvett klipből az akció pontos kezdetét és végét. A gombot megnyomva a kártyára már csak a konkrét hasznos anyag kerül mentésre. Ezzel memóriát spórolhatunk, plusz a vágás idejét is jelentősen lerövidítjük, mert nem lesz tele a kártyánk mindenféle haszontalan snittel. A Video Loop funkció is új, ekkor a kamera akár 5 percenként folyamatosan rávesz a meglévő anyagra mindaddig, amíg jól nem sikerül a felvenni kívánt trükk, és a rider ki nem jelöli azt.

Az alapcsomag olyan, mintha korábban jött volna a Mikulás: van benne minden ami szem-szájnak ingere. A kamerán, töltőn, USB kábelen és leíráson túl tartalmazza a nagy kapacitású akksit, a távirányítót és rengeteg rögzítő eszközt. Van itt sima felülethez, görbéhez (pl sisak), szemüvegpánthoz, csuklóra és egy univerzális csíptető is, ha a többi nem lenne elég.

Az első gyári videó ami a Ghost-tal készült:

Megjelenése tegnap (2012.november 6-án) délután négykor volt világszerte, november második felétől vásárolható meg a  Myactioncam-nél, akik itthon a legnagyobb Drift, Contour HD és GoPro forgalmazók!

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

down-arrow-inv.png

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr384894808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása