Érdekes film érkezik az év utolsó napján! 

pb-fp-092.jpg

A klasszikus akcióthriller újragondolásában Johnny Utah, az FBI kiképzésében részt vevő ügynök és korábbi extrém sport fanatikus beépül a helyi fenegyerekek közé azzal a céllal, hogy elkapja a rablássorozatok mögött álló bandát. Életét és karrierjét kockáztatva megpróbálja teljesíteni a Nyolc Kihívást, amely az extrém sportolók halálos Szent Grálja földön, vízen, levegőben.

Kutatása elvezeti egy csapat kalandorhoz, akiket Bodhi, a rejtélyes extrém sportoló vezet, és akinek célja, hogy elsőként teljesítse a Nyolc Kihívást. Félelmet nem ismerve teljesíti a kihívásokat, ezzel bekerül Bodhi bizalmi körébe, Utah pedig gyanakodni kezd, hogy új barátja áll a nemzetközi rablások hátterében.

pb-fp-157.jpg

A Németországban, Ausztriában, Svájcban, Olaszországban, Kínában és Máltán forgatott POINT BREAK lélegzetelállító mutatványokat mutat be a világ ikonikus extrém sportolóival: bázisugrást, szörföt, motocrosst, snowbordozást és ejtőernyőzést. Nagyfelbontású mini-kamerák segítettek abban, hogy a soha nem látott közvetlenséggel rögzítsék a halált megvető mutatványokat ebben az eredeti és úttörő izgalmas világkörüli utazáson.

 point_break_b1_final_hun_16r_01.jpg

10 érdekesség az újragondolt Holtpont című filmről

Ki gondolná, hogy Kathry Bigelow kultfilmjét 24 éve, 1991-ben mutatták be Keeanu Reeves-szel és Patrick Swayze-vel. Az újragondolt változat december 31-én debütál a magyar mozikban, ennek apropóján összeszedtünk pár érdekes információt a filmről:

  1. Hű marad az eredetihez

Az 1991-ben forgatott Holtpont hihetetlen volt, inspirálóan hatott ránk – mondja a film rendezője, Ericson Core. Az eredeti ötletet tiszteletben tartva készítettük el a filmet: egy ügynök beépül egy csapat bűnöző közé, hogy megállítsa őket. A feldolgozásban van néhány jelenet, amely tisztelgés a 91-es film előtt.

  1. Több benne a történet

Az eredeti film egy csapat srácról szólt, akik bankokat rabolnak. A rendező viszont szerette volna, ha a film többről szól, például az extrém sportolók és a természet viszonyáról.

  1. Egy igazi Robin Hood-szerű történet

Azt a nézőknek kell eldönteni, hogy ezek a fiúk tényleg bűnözők vagy sem. De mentalitásuk mindenképpen egy kicsit Robin Hood-éra hasonlít.

  1. A forgatás a világ több pontján zajlott

A Holtpontot 10 országban forgatták, és igazából a sportolók vezették el a stábot a világ legfantasztikusabb helyeire.

  1. A dolgok extrémre fordulnak

Big wave szörfözés? Pipa! Wingsuit repülés? Naná! Sziklamászás? Még szép! Motocross? Jöhet!

  6.    Felejtsd el a green boxot!

Nem akartunk CGI-t – mondja Ericson. A létező legjobb extrém sportolókat szerettük volna rászabadítani a világra, hogy megmutassák, mit is tudnak igazán.

  1. Johnny Utah – a megvalósult álom

Sydney szörfparadicsomában nőttem fel – mondja Luke Bracey, aki Johnnyt alakítja – így az 1991-es Holtpont életem egyik fontos filmje volt. Még mindig nem tudom elhinni, hogy benne vagyok a filmben! És még mindig nem tudom elhinni, hogy én alakítom Johnnyt!

  1. Korlátok feszegetése

Nem csak egyszerűen megcsináltuk a wingsuit mutatványokat... de ezeket még senki sem vitte véghez! A wingsuit jeleneteket 6 hétig forgattuk, a fiúk fejenként kb hatvanszor ugrottak le a forgatás kedvéért – meséli Core.

  1. Az akció hozzátesz a történethez

A wingsuit jelenet nagyon fontos része Utah érzelmi utazásának, itt éri el a csúcspontot. Ez hatással van a történetre, éppen ezért a film nem csak összevágott akciójelenetekből áll.

  1. Elképzelhető a folytatás

Bracey azt nyilatkozta, hogy örömmel venné a folytatást:  „Ha találunk egy olyan helyet, ahová ezek után Johhny Utah elindulhatna, akkor miért ne? Lehet, hogy nyolc ilyet is találunk. Ki tudja?"

Köszönjük a megosztásokat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr298179132

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása