Uno Dicycle

2010.07.18. 09:33

Egykerekezés non-stop.

Az UNO egy elektromos jármű, ami leginkább egy motorizált egykerekűre hasonlít. Kiagyalója egy akkor még 16 éves Ontaio-i tinédzser, Ben J. Poss Gulak volt, aki 18 éves korára, 2006-ra meg is valósította a terveit. 

Két darab micro gyroszkópos motor rendszert használ: az egyik az előremenetelhez, a másikat a fordulásokhoz. A váz Yamaha R1-ből származik, a kasztni üvegszálas, egyedi építésű.

Testsúlyáthelyezéssel irányítható, előredőlésre gyorsít, hátra lassít, illetve oldalra dőlésre kanyarodik a gép. Gyroszkópok segítik az egyensúlyban tartását. Sebessége több, mint 30 kilométer per óra. A radikális fejlesztési ötlet, hogy az Uno amint eléri a 20 mérföldes sebességet, elektromotorok segítségével kétkerekűvé alakul, növelve ezáltal a stabilitást.

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr32154996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása