Beer Pong

2010.07.28. 10:10

A Sör-asztalitenisz

 Az 1950-es években a Dartmouth főiskola diákjai feltaláltak egy zsír kis bulisportot, ami napjainkban már komoly tömegbázisnak örvend a tengeren túl. Pingpongozás közben valaki letette a sörét az asztalra, majd egy ütésnél a bogyó beleesett. Így született meg a Beer Pong, vagy más néven Beirut.

beer pong beirut

A játékhoz kell egy asztal, ami lehet pingpong, vagy konyhaasztal, vagy "spéci" Beer Pong asztal (igen, ilyen is van potom 120 dollárért, 244 centi hosszú és kb 60 centi széles), aminek mindkét végére felpakolunk műanyag sörös poharakat háromszög formában. (Ha ketten játszanak, 10-10 pohár az alap, párosban vagy "bevállalósban" lehet akármennyi, láttam 150 poharas felállást is...) Minden pohárba sört töltünk, általában harmadig vagy negyedig. Aki nagyon keménynek érzi magát, teheti félig is, de tele nem érdemes, csak ha van májdonorod.

beer pong bpong asztal desk official sörpong sör ping pong

A hivatalos, összecsukható asztal

A játék játszható 1-1 ellen, vagy csapatban. A cél az ellenfél oldalán lévő pohárba dobni a labdát. Ha ez sikerül, akkor a pohár kiesett, a benne lévő sört az ellenfél játékosának meg kell innia. A játék addig folytatódik, míg valakinek el nem fogy az összes pohara. (Meg az agysejtjei) Itt még nincs vége, mert a vesztesnek meg kell innia a győztes összes fennmaradt poharából a sört. :) 

A labda egyszerű ping-pong labda. A szabályok eléggé eltérőek. Dobni lehet egyenesen a pohárba, vagy az asztalon pattintva. Pattintásnál a védő elütheti a kezével a labdát. Ha a bogyó a pohár száján pörög, akkor is ki lehet pöckölni a pohárból, mielőtt a sörhöz érne.

beer pong beirut

Világbajnokságot is rendeznek évente, a fődíj potom ötvenezer dollár (kb  9.600.000 forint!). Szóval irány edzeni a kezet és a májat! Ja, szigorúan csak nagykorúaknak!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr922181009

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása