Canyon swinging

2010.07.31. 07:53

Canyon swinging: Avagy ugorj le 109 méterről. Remek ötletnek tűnik...

Természetesen ez az extrém "sport" sem máshonnan ered, mint Új Zélandról, Queenstown-ból. A meseszép Shotover folyó kanyonja felett kifeszített óriási gumikötélen lehetsz részese a világ legmagasabb (a földtől 109 méteres magasságban történő) lengedezésének. Kicsit a bungie jumpingra hajaz a téma, de itt nem le-fel rángat a kötél, miután elszántad magadat az ugrásra, hanem előre-hátra, mint egy ingát.

A páciens testére szerelt trapéz biztosan tart, ehhez kapcsolódik a két darab gumikötél. Innen már csak rajtad áll, hogy bvállalsz-e egy ugrást az ismeretlenbe. Ugorhatsz előre, hátra, fejjel lefelé, vagy bárhogyan ahogy jólesik. Egy jó tanács: Ne nézz le!

Ha leugrottál, következik egy 60 méteres szabadesés, ahol eléred a 150 km/h-s sebességet. A végén a kötelek finoman megfognak. Ezek után jön egy 200 méteres lendítés. Utána még jön pár lengés, amíg le nem lassulsz.

Nem tudom mit isznak ezek az Új Zélandiak, de én is azt kérek. Mondjuk nekem fele annyi is elég lesz!

További sportok a blogon 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr862182300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bushman 2010.07.31. 10:46:55

Remek dolog ez, pár hónapja ugrottam a párommal tandemben Queenstownban... aztán meg még egy ráadást mentem egyedül. :-)
A fejjel lefelé/hátrafelé lendülést nem vállaltam be.
Amiről lemaradtunk és még kipróbáltam volna, az a hasonlóan őrült Flying fox, amikor egy völgyön keresztül egy kábel van kifeszítve és azon suhansz át egyik oldalról a másikra (majd vissza) Superman pózban.
Go kiwi!
***
süti beállítások módosítása