Dirtsurfer

2010.08.01. 09:04

Dirtsurfer: Egy újabb snowboard-pótló őrültség nyárra!

Őrült eszköz, de stabil, és sokkal gyorsabb, mint a deszkák. Két 20 coll-os kerék között alacsonyan van a rider, nincs a deszkák felfüggesztése miatti nagy sebességnél tapasztalható berázás. Mindenesetre protektorokkal alaposan fel kell szerelkezni, ha nem bírod a fájdalmat és a vért, mert nagy sebességnél (bár van rajta tárcsafék) lehet rendesen zakózni . Megtanulni könnyű, az alacsony súlypont és a felfüggesztés hiánya miatt a járgány stabil. Kezdők kb fél óra alatt belejönnek, oktatóval negyed óra is elég lehet. Nagyon hasonló az érzés a snowboardhoz.

dirtsurfer

1998-ban egy Graeme Attey nevű Ausztrál szörfös találta fel a Dirtsurfert Fremantle-ben, aki nem mellékesen formatervező mérnök is. Hamar népszerű lett az új járgány a szomszéd srácok körében, akik a tesztpilótái voltak. 2002-ben az Ausztrál PRO Team tagjai vitték tovább az USA-ba az ötletet, és innentől a sikere töretlen.

kitewing

Kite-ernyővel vagy kitewing-gel is lehet vele repeszteni sík terepen, ezek használatát viszont külön meg kell tanulni. (Szerintem érdemes) Itthon még nem ismerik sokan, de kedvcsinálónak itt van egy videó, hogy változtassunk ezen:

 

További sportok a blogon

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr522182348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása