Fordíts fel egy vasalódeszkát és hasíts le a hegyről!

  Bizony, bizony: itt a snowboard, ami kötés nélkül használható. Nem, ez nem snowskate, tényleg snowboard. A holland Erik Roscam Abbing és mérnök pajtásai a Yibb nevű cégnél gondoltak egyet és kifejlesztettek egy módszert, amivel ráerősíthetnek két kapaszkodót a lapra, ezáltal feleslegessé téve a kötés használatát. A kapaszkodók használatával a rider automatikusan felveszi a snowboardos pózt, arról nem is beszélve, hogy egyensúlyvesztés esetén nem érzi úgy magát, mint mikor oviban összekötötték a cipőfűzőjét és megkergették. Ez azt is jelenti, hogy a snowboardosok végre elérték azt, amit eddig a legjobban irigyeltek a síelőktől: lecsatolás nélkül kiszaladhatnak a pálya szélére pisilni.

Yibb, extrém sport

 Mellékelek néhány képet és egy videót, ami engem speciel teljesen meggyőzött arról, hogy a Yibb nem kizárólag arra való, hogy a teljesen kezdők elsajátítsák a snowboardozás alapjait, hanem tényleg lehet vele vakítani a sípályán. Nem is csoda, hogy a srácok a Holland SME Innovációs Versenyen induló 300 versenyző közül megszerezték az előkelő 61. helyet. Erikék nem szomorkodnak emiatt, idézek a honlapjukról: „Tulajdonképpen ez pontosan az a helyezés, amit elérni reméltünk: a szamoai számmisztikában ugyanis a 61-es szám a hosszú élet, a gazdagság és a kötés nélküli snowboardozás száma.” Ilyen jófej emberek csak menő dolgot találhatnak fel.

yibb, extrém, sport

 A bizonyíték erre nem más,minthogy az Atomic cég nyomban le is csapott a licenszre és azóta PIQ Training Bar néven árulja a szerkezetet. Természetesen úgy oldották meg a laphoz való csatlakoztatást, hogy az kompatibilis legyen az Atomic kötéseivel, így ha már elég jónak érezzük magunkat, simán lecserélhetjük a kapaszkodókat normális kötésekre.

Yibb, extrém, sport

 Az ára nem csekély, a Yibb honlapja szerint 170 euro körül fogják szórni a szerkezetet (természetesen deszka nélkül). Eszembe jut egy régi ismerősöm, aki annak idején eladta a nagyanyja járókeretét két kisfröccsért. Megkeresem a srácot, hátha tud szerezni még egyet. Aztán már csak ragasztó kell és kész a házi Yibb.

Még több deszkás cucc...

(Megosztani jófejség)

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr252197787

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása