Scarpar board

2010.08.06. 08:57

 
A motoros deszka, ami előtt nincs akadály!

 A Scarpar-os srácok fejlesztésbe kezdtek. Egy olyan deszkát dolgoztak ki, amit motor hajt (ami nem újdonság, gondoljunk csak az Altered elektromotoros deszkájára) a különbség itt a kerekekben rejlik...

scarpar, board, deszka, extrém sport

...amik nincsenek. A deszka hasonló elven működik, mint a lánctalpas járművek (lásd a Mattrack Black Diamond powerboard-ját), így szinte bármilyen (azért nem túl magas) akadályon át lehet vele menni, amin az első talp felmegy, oda a hátsó is. A talpak gumiból vannak, ami kellőképpen rücskös. Így a deszka elmegy szinte bármilyen terepen, legyen az hó, homok, aszfalt vagy füves mező. (Az aszfalt azonban nem annyira jó neki, mert hamar megeszi a talpat)

scarpar, board, deszka, extrém sport

 A motorja 80 köbcentis, 6 lóerős. A "kerekek" külön fordulnak, így elég fordulékony a darab. A gázt a rider egy a kezében tartott karral szabályozza. A masszív felépítés miatt az ugratást is bírja. Súlyáról és áráról egyenlőre nincs adat, az Ausztrál fejlesztők most indítják a sorozatgyártást.

Hasonló szerkezetek: vízre a  Jetboard, hóra és szárazföldre a Mattracks powerboard az Altered elektromos gördeszka, a Scarpar board és a terepdeszkák alapja a mountainboard.

Megosztani jófejség...

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr372202738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása