T-Board

2010.08.24. 08:25

Egy újabb nyári snowboard-os alternatíva

 A snowboardosoknak rengeteg alternatívájuk van a nyári deszkázásra, ám egyik sem az igazi. Legjobb egy műanyag sípálya, ahol a megszokott deszkájukkal nyomulhatnak nyáron is, ezekből azonban kevés van. ott a Mountainboard, a terepgördeszka, vagy a Waveboard, ami nagyon hasonló a T-board-hoz. Nekem is van mindkettő, jó móka, de nem snowboard.

T board, tierney rides, extrém, sport, deszka

 A T-board lényege, hogy mindössze két kerékkel rendelkezik a cucc, ami miatt tényleg jól lehet vele csúszást imitálni. A Waveboardtól a lap formáján kívűl a kerekek állásában is különbözik, ennél ugyanis a két kerék egymással szemben áll. A két kerék előnye a néggyel szemben, hogy a két kerék egy vonalban megy a deszka alatt, mintegy imitálva a snowboard élét. Így teljesen lazán, a testünket forgatva lehet kanyarodni vele, csakúgy, mint a téli sportban. Többféle deszkát és kereket kínálnak attól függően, hogy a sebesség vagy a trükközés a lényeg T-board-ozás közben.

T board, tierney rides, extrém sport, deszka

 Lejtőn lefelé kipróbálva a cuccot az ember rögtön ráérez a dologra.  A gyártótól bérelni is lehet próbára, 20 dollárért 10 napra, amit aztán (ha tetszik a deszka és megtartaná a rider) levonnak a vételárból. Sajnos ez az ajánlat csak Észak Amerikában él. A T-board egyébként háromféle színben rendelhető, ára 200 dollár körül mozog.

  A gyártó a snowboardos érzéssel kapcsolatban a korcsolyával példálózik, miszerint azért jobb, mint a négykerekű deszkák, mert a soros kori is jobban hasonlít a jégkorira mint a párhuzamos. Azok ki is mentek már a divatból. Ahogyan én állok a Waveboardhoz manapság, meg tudom érteni, tényleg nagyon király...

További deszkás sportok...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr472235302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása