Unimotorcycle Dragracing

2010.08.25. 08:09

A Belgák állatok. Ezek legalábbis biztosan.

 "Vagányak vagyunk, motorozunk. Mégis kéne valami, ami poén, egyedi, és királyul lehet szórakoztatni vele a jónépet a találkozókon. Építsünk egykerekű motorokat, aztán gyorsuljunk velük!"

unimotorcycle, drag, extrém, sport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pár sör biztosan kellett hozzá, hogy ezt kitalálják, de sikerült nekik. Olyannyira, hogy már Európa bajnokságot is rendeznek, Angol, Német, Holland és svájci csapatok is indulnak a versenyeken. A gépek kicsit traktorra, kicsit motorra, de leginkább snowmobile-ra hasonlítanak. Elől-hátul talpak vannak rajtuk, középen pedig egy nagyjából széria speedmotor első kerék nélkül. A hátsó keréken általában szegecses, de minimum cross gumi van, hogy rajtnál ne kaparjon el a gépezet, mivel a versenyt nem aszfalton, hanem füves/földes pályán rendezik meg.

unimotorcycle, drag, extrém, sport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A lényeg, hogy indulásnál ki kell(ene) tenni a motort egykerékre, vagyis a hátsó talpra, amin a rider áll, majd úgy tartani a táv végéig. Ha ez nem sikerül, az első talp leér, és lelassítja a versenyzőt. Ezért valamennyi motoros tudásra szükség van hozzá. A versenyzők köbcenti szerint indulnak a versenyen. Nem veszélytelen a sport egyébként, mert ezeken a gépeken nincs kormány...

unimotorcycle, drag, extrém, sport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A Belga fenegyerekek a Vagabonds MC-től egyébként 2001-ben találták ki ezt az őrületet. 2005-ben megalapították a BUMS-ot, vagyis a Belga Nemzeti Unimotor Szövetséget. 2009-ben került megrendezésre az első EB, a második most, 2010 augusztus 29-én lesz Putte-ben, Belgiumban.

Hasonló egykerekű okosság még a motoros Monowheel vagy az Uno.

További motoros sportok itt...

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr802235654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása