SoulArc gördeszka

2010.08.30. 08:27

Aszfaltszörf

 A Mitch Mulder tervezte SoulArc valami egészen új elképzelés a deszkás sportokban. A cél a régi: a szörfös/snowboard-os érzést megkapni az aszfalton. Több ilyen deszkás megoldás létezik már, ilyen például az általunk is tesztelt és kedvelt Waveboard, vagy a T-Board. A kivitelezés viszont ennél a deszkánál egészen újszerű.

SoulArc, Skateboard, gördeszka, extrém, sport

 A deszka ugyanis két részből áll: felül egy juharfa lap van, ezen áll a rider, viszont a kerekek nem ehhez vannak rögzítve. A juhar lap lá ugyanis egy íves rugós lap került - ez nagyjából középen rögzül a deszkához - a felfüggesztések és a kerekek ennek a végein helyezkednek el.

SoulArc, Skateboard, gördeszka, extrém, sport

 A rugós alsó lapnak hála a rider sokkal lazábban tud íven menni a deszkával, mivel az elnyeli de egyben át is adja az energiát. Innen jön a hullámszörfös érzés, nem érzed rajta állva az aszfaltot. Szokni kell azonban, ugyanis így kissé magasabban van a földtől, mint egy normál gördeszkán. A név is egy szörfös kifejezésből ered, ez a "Soul arch" ami nagyjából azt jelenti, hogy egynek lenni a hullámmal. Az ára 270 dollár, vagyis körülbelül hatvanezer forint.

További érdekes deszkák itt...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr892256846

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása