Freeboard

2010.08.31. 08:29

Nem jutok szóhoz

 Az állam is leesett ettől a cucctól, szerenem kell egyet! Egy nagyon király deszka, amiben keveredik a gördeszka, a longboard, a mountainboard és a T-Board/Waveboard összes előnye. Valójában egy nagyméretű gördeszkáról (75-85 centi hosszú, 20-24 centi széles Longboard-ról) van szó, ami alatt fix felfüggesztésen van 4 kerék. Igen ám, de akkor hogyan irányítható? 

 Freeboard, gördeszka, snowboard, extrém, sport

 Itt jön a képbe a T-Board vagy a Waveboard által használ "2 kerék középen" technológia, amik a felfüggesztések között helyezkednek el, és kíjebb állnak, mint a 4 másik kerék. Így ez a deszka valójában 6 kerekű, de egyszerre csak a két középső- és az egyik oldalon lévő kerekek érintkeznek az aszfalttal. Ezáltal el lehet érni a valódi snowboard-os élezés érzést is a gördeszkán. Végre! Aki freestyle-ozni szeretne a holmival, annak jó hír, hogy a deszka két végén papucsok vannak, így nem kell tartani attól, hogy lecsúszik a rider lába ugrás közben. Ezáltal méginkább hasonlít a snowboard-ra vagy a mountainboard-ra az érzés.

 Freeboard, gördeszka, snowboard, extrém, sport

 A deszka anyaga lehet juharfa vagy juhar-bambusz hibrid. A juhar lap jobban pattog, ez 7rétegű és kanadai juharból van. A bambusz hibrid deszka 5 réteg juharból és 2 réteg bambuszból van. Ez erősebb és könnyebb, viszont drágább is. A gyártók kiemelik, hogy a használatát meg kell tanulni, és ennél a deszkánál nem a gördeszkások, hanem a snowboard-osok indulnak helyzeti előnnyel. A Freeboard ára egyébként 200-290 dollár között mozog mérettől és felszereltségtől függően, ami kb 44-65 ezer forint.

További érdekes deszkák itt...

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

down-arrow-inv.png

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr832258833

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása