Szétszedhető szörfdeszka

2010.09.01. 08:20

Kicsi kocsi nem akadály

 Nicholas Notara kjtalálta a 'C2' névre hallgató szétszedhető szörfdeszkát. Ha épp nincs pick-up-od vagy terepjáród, csak egy átlagos autóval rendelkezel, akkor sincs gond. A strandra kigurulva előkapod a deszka darabjait és pikk-pakk összeszereled.

Szétszedhető szörfdeszka extrém sport

 A deszka elég erős, hiszen anyaga szénszálas, két fő részét pedig egy meglehetősen izmos cső tartja mereven össze belül. A skeg-ek is könnyen ki- és beszerelhetők. Az ötlet amúgy nem teljesen új, még 1964-ben Karl Pope feltalált egy hasonló deszkát, amit Travelboard néven forgalmazott, de nem lett átütő sikere.

Szétszedhető szörfdeszka extrém sport

 A deszkát kétrögzítő kallantyú kiszedésével és a merevítő cső kihúzásával pár másodperc alatt fele méretűvé szerelhető a deszka a nap végén. Ára lehet kissé kemény, már csak a felhasznált anyagok miatt is. A dizáj nagyon jó, állítólag a súlyelosztás is megfelel minden szörfös követelménynek. Az egyetlen kérdéses pont a fém rögzítők, amik igencsak felmelegedhetnek a napon, megégetve ezzel az óvatlan szörföst... Sebaj, ez egy koncepció, az ötlet is jó, és már léteznek eléggé strapabíró műanyagok is. Mire sorozatban fogják gyártani, tuti jó lesz!

További érdekes deszkák itt...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr672262871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása