Chariot Skates

2010.09.03. 08:59

Bicikli-kori kombó, avagy új alternatíva városi közlekedéshez

 Ami először látszik a korin, az, hogy nagy. Nagyon nagy. A gyártó szerint nem is annyira korcsolya, mint inkább a sí és a bicikli hibridje. Ráadásul nem is annyira sportszer, mint inkább közlekedési eszköz. Mindenesetre meggyőző a holmi, elég gyors, könnyedén hajtható és biztonságos.

Chariot skates, extrém, sport, kori

 A nagy felfújható kerék az ember lába mellett van, hátul pedig kisebb támasztó kerékkel van felszerelve. Így nem veszi igénybe a bokát annyira, mint más korcsolyák. A nagy kerék miatt rosszabb minőségű aszfalton vagy akár füvön is használható. Átlagosan 15-35 km/órás sebességet lehet elérni vele, hasonlóan, mint egy biciklivel.

Chariot skates, extrém, sport, korcsolya, terep

 A fékezés kétféleképpen történhet, vagy kézifékkel (szó szerint: az ember megfogja a nagy kerekeket, kezdőknek ajánlják a gyártó által forgalmazott tenyérvédővel) vagy 'T-stop' technikával, ami hasonló a görkoris megállási módhoz, vagyis az egyik lábat keresztbe tesszük a másik mögött. Ezt persze gyakorolni kell. Az áráról nincs adat egyenlőre, de ha lesz, tudni fogjuk. (És ki is küldjük hírlevélben) A módosítások miatt a sorozatgyártás is csúszik, 2010 nyarára tervezték, de valószínűleg késik egy évet.

További érdekes korik itt...


A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr382262885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása