Pea Shooting

2010.09.10. 09:24

A köpőcső is sport Angliában

 A köpőcső sport lényege, hogy szárított borsót fújnak a versenyzők egy műanyag csövön keresztül céltáblára, hasonlóan az íjászathoz. A borsó helyett papírgalacsin is használható. A céltábla anyaga általában gitt, hogy a lövedék belefúródjon, így látható a találat lövés után.

Pea shooting, extrém, sport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A csövek sokfélék lehetnek, nincs különösebb megkötés. Még lézercélzós is létezik belőlük. A céltábla 3,65 méter távolságra van a versenyzőktől, átmérője 30,5 centiméter. Világbajnokságot 1971 óta rendeznek minden év júliusának második szombatján Angliában, Witcham-ban.

Pea shooting, extrém, sport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A versenyen 100 körül van a nevezők száma, a jegybevételeket a falu jótékonysági célokra használja fel. A szabályok szerint a verseny nyílt, bárki nevezhet. Van gyerek-, felnőtt-, női-, és csapat kategória. A csövek bármilyen anyagból készülhetnek, de hosszuk nem haladhatja meg a 12 inch-et (30,48 centiméter). A versenyen kapott borsókat lehet használni, a versenyzők nem cserélgethetik a csöveket. Mindenki ötöt lőhet körönként, a legtöbb pontot elért versenyzők jutnak tovább.

pea shooting, extrém, sport

Pea shooting, extrém, sport

Pea shooting, extrém, sport

Pea shooting, extrém, sport

Pea shooting, extrém, sport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

További érdekes őrültségek itt...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr142282210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása