Ha van egy sekély folyónk, használjuk valamire!

 Az éves Bourton-on-the-water focimeccs ezreket vonz a glouchesteri városkába. A városon egy bokáig érő folyó folyik keresztül, valami pihentagyú meg kitalálta, hogy mire lehetne azt használni. Mert hajózásra például nem.

Bourton foci vizifoci extrém sport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A meccset minden év augusztusában rendezik meg, immáron több mint száz éve. Kiagyalójáról és a sport kialakulásának pontos időpontjáról nincsenek adatok, de gondolom köze lehetett a sörhöz és bizonyos vendégátóipari egységhez is.

Bourton foci vizifoci extrém sport fesztivál

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Két hatfős csapat garázdálkodik a folyóban egyszerre rendesen bíróval, két kapussal. A két csapat a Burton Rovers First Eleven és -Second Eleven neveken futnak. A szabályok pedig megegyeznek a "rendes" foci szabályaival.

Bourton foci vizifoci extrém sport fesztivál

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A sport komolyabb technikát kíván a versenyzőktől, hiszen passzolni sem könnyű a vízben úszó labdát, gurítani sem igen lehet. A nézőknek pedig nem árt, ha vízhatlan ruhában dekkolnak a pálya szélén, és nem a híres angol időjárás miatt.

Hasonló okosság a Mocsárfoci...

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr62331347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása