K&H olimpiai kerékpáros nap

 

A K&H olimpiai kerékpáros nap alkalmával nagyszabású szabadidősport-rendezvényre kerül sor október 2-án Budapesten.

Célunk, hogy népszerűsítsük a kerékpározást, ráirányítsuk a figyelmet a városi kerékpározás jelentőségére és a főváros kerékpárútjaira. Továbbá szeretnénk bemutatni a kerékpározás sokszínűségét, szakágait, érdekességeit. Az eseményre családokat, baráti társaságokat, fiatalokat és idősebbeket egyaránt várunk – mindenkit, aki érdeklődik a kerékpározás iránt, illetve részese szeretne lenni egy kötetlen, bringás napnak.

Az esemény két részből áll: egy budapesti túrából a város kerékpárútjain és egy olyan programkavalkádból, ahol a kerékpározás szinte összes ága, fajtája, szervezete megjelenik, bemutatkozik.

budapesti túra

A budapesti túrához bárki csatlakozhat, aki jelentkezik a város kerékpárútjain felállított 12 regisztrációs pont valamelyikén szombaton 9 és 13 óra között. A túralap átvétele után mindenki egyénileg, saját tempójában és a maga által választott hosszabb vagy rövidebb kerékpáros útvonalon juthat el a Városligetbe a további programokra. Sokszor elmondjuk, már itt is, hogy fejvédő viselése ajánlott! Akik az indulási ponton kívül még legalább egy másik pontot érintenek és ott lepecsételtetik a túralapot, részt vesznek a 15 órakor kezdődő sorsoláson.

A téren a megérkezéskor le kell adni a túralapot és itt lehet regisztrálni az eseményre. A regisztrálók ajándék pólót és regisztrációs csomagot kapnak. A túra további részletei itt találhatóak.

„minden, ami kerékpár”

Az 56-osok tere erre a napra igazi kerékpáros térré alakul.

Több mint 15.000 négyzetméteren szervezzük a programokat. A kiállítói sátrakban a legtöbb hazai kerékpáros, sport és társadalmi szervezet bemutatkozik, kerékpár-történeti kiállítás is megtekinthető. Lesznek látványos bemutatók, tesztpályák, versenyek, melyekhez bárki csatlakozhat. A nap folyamán a kilátogatók a kerékpársport ismert alakjaival, versenyzőivel, vezetőivel is találkozhatnak – ott lesznek a klasszikus és az extrém szakágak képviselői, kipróbálható lesz akár a fekvő-, akár az egykerekű bringa – azaz ott lesz „minden, ami kerékpár”.

A részletes programismertető elérhető ezen a linken.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr812336425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása