Segway póló

2010.11.15. 08:27

Ha ló nincs, jó a Segway is!

 2004 július 11-én, a san francisco-i Bay Area Segway Klub tagjai rendeztek egy pólómeccset a Minnesota Vikings meccs félidejében látott szórakoztató betétprogram mintájára. Először csak öten voltak, 2-2 ellen játszottak. Közben rájöttek, hogy jó móka, és azóta is tolják, minden hónap első- és harmadik vasárnapján most már kb 20 emberrel. Az ISPA (International Segway Polo Association) vagyis a Nemzetközi Segway  Póló Szövetség 2007-ben alakult, a szabályok is akkoriban lettek tiszták.

Segway, polo, póló, extrém, sport, sportok

 

 

 

 

 

 

 

Az első meccs

 A Segway nem olcsó, ára kb 5000 dollár, így nem a csórók sportja, mint ahogy a póló úgy általában sem az. A szabályok szerint 2 csapat küzd meg egymással egy füves pályán. A csapatok 5 főből állnak, a cél az ellenfél kapujába juttatni a labdát. A játéktér 61 méter hosszú és 39 méter széles, a kapuk 2,4 méter szélesek és 1,5 méter magasak.

Segway, polo, póló, extrém, sport, sportok

 

 Egy érdekes szabály a "Right of way", hogy a labdát birtokló játékos útját tilos jobbról keresztezni leszerelés céljából, így kerülvén el az esetleges baleseteket. Labdát vezetni lehet a géphez szorítva is, gólt viszont csak az ütő használatával ér szerezni. A meccsek négy nyolc perces negyedből állnak állnak általában, köztük 5 perces szünetekkel, de előfordulnak 2-6 részből álló meccsek is.

A világ több országában játsszák már a pólót, például Új Zélandon, Németországban, Franciaországban, Svájcban és Ausztriában és a lista bővül...

 

 

 A Segway-hoz hasonló gép az UNO, az egykerekű motor!

Iratkozz fel most hírlevelünkre és nyerd meg az egyiket a tíz

 

 

 

 

 

Víz- por- ütés- és karcálló óra közül! Sorsolás 2010 december elsején!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr202449437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása