Splitboard

2010.11.16. 08:40

A sí és a snowboard okos kombója

 1994 telén pár backcountry-s snowboardos kidolgozta a Splitboard-ot, miután hosszában kettévágva és síléccé alakítva mentek egy snowboarddal. A cucc lényege, hogy a snowboard két síléccé szedhető szét, amivel fel lehet menni a hegyre a talpára erősített "fókaszőrrel", majd felérve és összeszerelve már snowboarddal verethet lefelé a sportoló.

 

Splitboard, snowboard, Burton, extrém, sport, sportok, backcountry

 

A deszkán a kötések könnyen le- és felszerelhetők, sí módban előre állnak, deszkás módban pedig a snowboard-okon megszokott módon használhatjuk őket. A szerelés nem tart szinte semeddig, a lécekre szedett deszka pedig jó széles, így mély hóban is könnyen lehet vele túrázni.

 

splitboard, snowboard, burton, extrém, sport, sportok, backcountry

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A cucc leginkább a tengerentúlon terjedt el, és még a Burton is gyárt ilyen deszkákat, mégsem nagyon lehet róluk itthon hallani. Az ára 900 dollár körül van, de akkor még a fókaszőrt, botokat meg a kötést is meg kell hozzá venni, így (hogy stílszerű legyek) könnyen "belecsúszunk" az 1500-2000 dolláros szumma vételárba. Nem olcsó tehát, de remélhetőleg ha elterjed, elérhető lesz minden deszkás számára.

Hasonló (bár talán nem ennyire kidolgozott) holmi a skiboard nevű síléc vagy deszka, vagy a fene tudja mi.

Iratkozz fel most hírlevelünkre és nyerd meg az egyiket a tíz

 

 

 

 

 

Víz- por- ütés- és karcálló óra közül! Sorsolás 2010 december elsején!

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr452451767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása