Hegyre fel sífelvonó nélkül? Igen, lehetséges, és nem csak gyalog.

 A Skizee-vel hegyre fel is síelhetsz. Vagy a sípályáig, anélkül, hogy elfáradnál, míg odavergődsz. A lánctalpas gépezet feltalálója a kanadai Jim Maidment, aki társával Tim Park-kal együtt fejlesztette ki ezt az extrém sporteszközt. Ők a beszédes nevű Inventive Minds cég alapítói.

skizee, extrém, extrem, extreme, sport, sportok, outdoor

 Lényege, hogy a síelő a lánctalpas jármű előtt támaszkodik, ami tolja előre. A sebességet a támasztórudazat végére szerelt (természetesen állítható hosszúságú) gázkarral lehet szabályozni. A Skizee minőségi, 10,5 lóerős négyütemű Briggs and Stratton motorral van szerelve egyébként. Hossza (összecsukva) kb 90 centis, így simán befér egy autó csomagtartójába, majd a helyszínre érve kb 3 perc alatt összerakható.

skizee, extrém, extrem, extreme, sport, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Kis extraként fel van szerelve a gép szivargyújtó töltővel is, így menet közben tölthető vele mindenféle elektromos szerkezet is, (például egy fejlámpa) ami igen hasznos lehet ha az ember a vadonban használja.

skizee, extrém, extrem, extreme, sport, sportok, outdoor

 

 

A cucc már kapható, 2500 dollárért bárkinek lehet ilyen saját Skizee-je. Az itthoni hóviszonyokat figyelembe véve azonban nem biztos, hogy érdemes beruházni rá...

 

 

 

 

 

 

 

További extrém kütyükről itt, téli sportokról pedig itt olvaszhatsz!

Hasonló szerzetek a Nitro dirtboard, a Mattracks powerboard és a Scarpar board.

(Megosztani, "lájkolni" ér...)

skizee, extrém, extrem, extreme, sport, sportok, outdoor

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr682642393

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.02.08. 08:36:24

a kérdés az, hogy hány síbérlet árából térül meg a cucc

szekertabor · provo.blog.hu 2011.02.08. 14:31:38

@ZboroKrisz: Nekem inkább az a kérdésem, hogy hány kilót nyom egy ilyen cucc. Tegyük föl, hogy feljutottam vele a sípálya tetejére. És akkor mit csinálok? Ott hagyom, hogy lefelé ne akadályozzon a siklásban, vagy lefelé is ez fog tolni?

ZboroKrisz · http://artinterior.blog.hu/ 2011.02.08. 14:39:23

@szekertabor: abszolút jogos az észrevétel!! :))
mert ha még vinni kel egy serpát is, aki lecipeli, az ismét nyom a költségeken üzemeltetési oldalról

Extremesportok.hu · http://www.extremesportok.hu 2011.02.08. 14:48:42

Kanadai cucc, szóval nem kifejezetten felvonó helyett fejlesztették, csak egy felvetés, de valamit ki lehet hozni belőle. Ott közlekedési eszközként jó, mint például egy snowmobile, de annak a szállításához nem árt mondjuk egy utánfutó, mert nagy. Vagy backcountry síeléshez is használható.

nightrain · http://skypesuli.hu 2011.02.08. 16:54:02

Elképzeltem, hogy ezzel megyek fel Normafára :)
***
süti beállítások módosítása