A személyi Jetpack amivel repülhetsz a víz felett!

 A Jetlev-Flyer Jetpacktól leesett az állam! Ez egy olyan hátrakéta ami vízsugárral működik, tehát nem fogy el egykönnyen az üzemanyaga, hiszen vízben használható.

Jetlev, Jetpack, extrém, extreme, extrem, sport, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A gyártó állítása szerint kb 6 perc alatt bárki megtanulhatja kezelni a gépet. Biztonságos, stabil, egyszerű és szórakoztató-ezt el is hiszem nekik a videót látva. A régi jetpack-okhoz mérten valóban az lehet, hiszen ez csendes, az üzemanyaga ingyen van, és biztonságos is, hiszen nem repül vele az ember sem túl magasan, sem túl gyorsan, ráadásul mindezt víz felett teszi.

Jetlev, Jetpack, extrém, extreme, extrem, sport, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Feltalálója, a kínai-kanadai Raymond Li 2000-ben mutatta be először ezt a koncepciót. 2004-ben nyert is vele egy ösztöndíjat, így beindulhatott a fejlesztés, ezért 2005-ben Floridában már megvolt az első tesztje is egy emberrel a fedélzeten. Rengeteg teszt, több, mint 30 pilóta és sok prototipus után mára kialakult a végleges változat, ami le van védve, és elméletileg bármikor piacra dobhatják.

Jetlev, Jetpack, extrém, extreme, extrem, sport, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A gép 14 kilót nyom, végsebessége kb 35 kilométer per óra. A 10 méter hosszú szívócsövével 8,5 méter magasra lehet vele emelkedni maximum. "Nyélgázon" 1 órát működik, normál használat mellett azonban 1,5-2 órán keresztül is lehet vele repkedni a víz felett. A vízben lévő egységben (ami a folyadékot pumpálja a jetbe a csövön keresztül) egyenlőre egy 250 lóerős motor van, azonban később valószínűleg másféle motorral is rendelhető lesz. Ára sem egy zacskó cukorkáé lesz, "potom" 129.000 (!) Euro-t kell érte kicsengetni, ami kb egy lakás ára.

További érdekes és extrém kütyükről itt olvashatsz!

(Megosztani, "lájkolni" ér!)

extreme, extrem, extrém, sport, sportok, outdoor

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr952642404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása