Azt gondoltam, hogy az extrém hintázás (Swingflipping), a kartoncső vívás, a párnacsata, a köpőcső és az extrém vasalás után nem lepődök meg semmin, de tévednem kellett.

 

 

A németek kitaláltak valamit, amit először vírusmarketing poénnak hittem, de jobban utánajárva a dolognak kiderült, a Sporthocker létezik.

 sporthocker, extrém, extreme, sport, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A sportág a gördeszkázás, a zsonglőrködés, a break és az akrobatika elemeit keveri egy műanyag ülőkére optimalizálva. A forma ismerős lehet a retro műanyag székekre hasonlít, de vannak különbségek. A sporthocker ugyanis nem szétszedhető- illetve a peremei kiállnak a dobások elkapásának megkönnyítése miatt.

 sporthocker, extrém, extreme, sport, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A sportülőkét egyébként 2007-ben találta fel két kellőképpen pihentagyú német formatervező sportoló Michael és Stephan Landschütz, akik a Salzig cég alapítói is egyben, ahol a világ első és egyetlen sportülőkéit gyártják. Először az első Hocktoberfest-en látták a sportot kezdetleges eszközökkel 2006-ban, rögtön rá is kattantak, és kifejlesztették a Sporthocker-t.

 sporthocker, extrém, extreme, sport, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A srácok azóta is folyamatosan nyomják, a 2007-es, 2008-as és a 2009-es világbajnok is Stephan lett. Én meg most megyek, és feltalálok valami új sportot.

 További őrültségekről itt, akrobatikus sportokról pedig itt olvashatsz!

(Megosztani, "lájkolni" ér!)

extreme, extrém, sport, sportok, outdoor, sporthocker

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr422647922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása