360Ball

2011.02.18. 08:31

Egy új ütős sport köralakú pályával.
 

 A 360ball-t 2008-ban találták fel a dél afrikai Collins testvérek (Knysna Sport Inc.). A szomszédok és a barátok körében hamar népszerű lett az új játék, így elkezdték fejleszteni.

360ball, new, extreme, extrém, extrem, sport, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Eleinte egy kerek falap volt a pálya közepént és fából készült pingpongütő-szerű ütőket használtak. A fejlesztés során viszont áttértek a teniszütőre, gumilabdára, és a pálya közepére is egy megváltoztatott, konkáv cél került. Játszható ketten vagy párban is, rendelhető egyszerű rekreációs szettként (pár perc alatt felállítható) vagy komoly pályaként is például üvegfallal, amit fitneszkluboknak ajánl a gyártó. A játék az asztalitenisz, a squash és a tenisz keverékeként írható le.

360ball, new, extreme, extrém, extrem, sport, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A szabályok egyszerűek. Szervánál a középső körön kell, hogy pattanjon a  labda. Minden játékos kétszer érhet labdába, az elsőnél "leveszi" a labdát, a másodiknál viszont a középső körön kell, hogy átadja azt az ellenfélnek. Páros játéknál a pár egyik tagja a levegőben passzolja át a labdát a társának, majd az a célon pattintva adja át a másik csapat játékosának. 21 pontig tart egy meccs, játszható bárhol, akár a strandon is. A fő különbség a több játékhoz képest az, hogy a 360ball-nál nincsenek elszeparált térfelek, a játékosok bárhol elhelyezkedhetnek a pályán belül.

360ball, new, extreme, extrém, extrem, sport, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 Pörgős sport, remélem hamarosan elterjed. A feltalálók dolgoznak rajta, járják a világot és bemutatóznak vele. Hasonlóan innovatív sportok a Bossaball és a Speedminton, érdemes őket is megnézni.

Forrás: 360ball.net

(Megosztani, "lájkolni" ér...)

360ball, new, extreme, extrém, extrem, sport, sportok, outdoor

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr892654876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása