Snowboard Railz Verseny Vácon

2011.03.05. 10:56

 

 De nézzük, mi is az a VáCityJIB: egy olyan sí és snowboard rendezvény, melyet Vácott a Dunához és egyben a városközponthoz is közel, a liget szomszédságában, a „tanpálya” melletti kis dombon és környékén rendeznek meg.

Vácityjib, vác, city, jib, snowboard, railz, jam, verseny, slope, extreme, extrém, sport, sportok, fesztivál

 

A profi versenyzők a domb tetején elhelyezett korláton bemutatott trükkökkel (JIB-elés) szórakoztatják majd a közönséget, melyet zsűri is értékel. A zenés, kivilágított rendezvény ingyenes, bárki eljöhet, megnézheti. Meghívtuk az xBox promótereit is, akik mobil sátrat építenek fel, melyben különböző téli, sportjátékokat lehet majd kipróbálni a konzolon.

 A JIB-elés egy, az extrém sportok területén használt fogalom, melynek lényege, hogy az extrém sportolók különböző trükköket mutatnak be egy-egy város bizonyos előre kinézett pontjain.

 

 

A VáCityJIB fő célja a síelés és snowboardozás népszerűsítése. A szervezők egyben fel szeretnék hívni az emberek figyelmét arra, hogy e téli sportokat már hazánkban is egyre több helyen, egyre magasabb színvonalon lehet gyakorolni. Mindemellett céljuk, hogy kimozdítsák otthonról a családokat, fiatalokat, megmutassák nekik, hogy télen is van értelme a szabad levegőn tölteni szabadidejüket.

 - Vácon és környékén igen sok extrém sportoló járja az utcákat, akiknek minden alakalommal legalább a fővárosba, de általában jóval messzebbre kell utazniuk egy színvonalas rendezvény megtekintéséért. Fontosnak tartjuk, hogy Vácon is létezzen olyan színvonalas rendezvény, mint bármelyik nagyvárosban, melyet a helyiek és környékbeliek is könnyen elérnek – nyilatkozta szerkesztőségünknek Pajor Levente, a rendezvény egyik főszervezője.

 Mint azt a rendezvény másik főszervezőjétől, Nagy Tamástól megtudtuk: a rendezvényen Magyarország legjobb, profi síelői és snowboardosai vesznek részt meghívásos alapon – képviselik, népszerűsítik a sokak által szeretett téli extrém sportokat. Ők név szerint, a teljesség igénye nélkül: Liptay Dávid, Balogh Ádám, Takács Balázs, Bánkúty Bence, Lukács Trso.

 Egy ilyen versenyhez elengedhetetlen kellék a hó. Mivel az aktuális időjárás-előrejelzések alapján a hét hátralévő részében nem számíthatunk számottevő havazásra, ezért kíváncsiak voltunk, hogy miként kerül majd hó a Duna-partra a VáCityJIB megrendezéséhez.

 A főszervezőktől a következő választ kaptuk kérdésünkre: - Abban az esetben, ha nem esik nagyobb mennyiségű hó szombatig - ami sajnos több, mint valószínű -, akkor teherautón szállítunk a rendezvény helyszínére körülbelül 10 köbméternyi havat. Ezt jobbik esetben Vácról, az addig felhalmozott készleteinkből, rosszabb esetben a fóti, vagy valamelyik budapesti jégpályáról szállítjuk majd ide.

 Mint a válaszból is kiderül: a VáCityJIB rendezői mindenre elszántak annak érdekében, hogy a város sportéletét gazdagítsák egy igazán fenomenális rendezvénnyel, melyre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

A VáCityJIB programja:

- 15:00-kor a terep előkészítése után riders meeting, azaz megbeszélést tartunk a versenyzőkkel. A versenyen kizárólag meghívott sportolók vehetnek részt. Ekkor kezdődik az edzés is. A riderek kipróbálják a korlátot, felkészülnek a megmérettetésre.

- 15:30-kor Hivatalos megnyitó. A versenyt Pető Tibor alpolgármester nyitja meg, ekkor nyitjuk meg az Urbán Kiállítást (Slip & Titus művei) is mely egészen az esemény végéig megtekinthető.

Vácityjib, vác, city, jib, snowboard, railz, jam, verseny, slope, extreme, extrém, sport, sportok, fesztivál

 

- 16:30-tól kezdődik a slide verseny. A csúszáshoz a domb tetején felállított gyorsító ad majd lendületet. (a gyorsító egy 2,5 méteres rámpa, melyet Manninger Máté többszörös magyar bajnok snowboardos biztosít számunkra)

- 16:30-tól - 18:00-ig tart a verseny.

Szabályzat: A verseny másfél órás szabad verseny (ún.: Jam). Egy órán keresztül minden profi versenyző annyit csúszik, amennyit tud. A stílus és nehézségi fok alapján a trükkök összességét értékeli a zsűri, így lehet bejutni a döntőbe.

- 18:00-kor a zsűri 20-30 percet tanácskozik. 3 síelő és 3 snowboardos jut tovább a döntőbe.

- 18:30-kor Döntő

 

 Szabályzat: A döntőben minden versenyzőnek 3 lehetősége van. A három trükkből a zsűri a két legjobbat számítja be, így alakul ki a végeredmény.

- 19:30-kor eredményhirdetés, 50-50.000 Ft pénznyeremény szétosztása az első 3 helyezettek között.

- 22:00-kor Funky R&B díjkiosztó buli a Club Divában.

További info: freedomsport.hu

Forrás: vaconline.hu

(Megosztani, "lájkolni" és persze ott lenni ér!)

Vácityjib, vác, city, jib, snowboard, railz, jam, verseny, slope, extreme, extrém, sport, sportok, fesztivál

 

 

 

 

 

Egy kis kedvcsináló video:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr182712136

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása