A Sbyke

2011.05.12. 08:42

 

 
 
 
 
 
 
 
 
A fura roller-gördeszka. Vagy fordítva.

 

A gördeszka és a roller házasítása nem teljesen új ötlet, hiszen létezik már a beszédes nevű Bikeboard a Mongoose cégtől vagy a Skate fusion kettő az egyben koncepció. A Sbyke inkább a BMX vagy a nagykerekű roller és a gördeszka keverékének ötletéhez áll közel.

Sbyke, roller, gördeszka, deszka, extrém, sport, extreme, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Sbyke érdekessége, hogy bár van rajta kormány, mégsem azzal lehet irányítani. Az ugyanis csupán kapaszkodóként szolgál, irányítani a hátsó két kerékkel, vagyis a deszkával lehet .

Sbyke, roller, gördeszka, deszka, extrém, sport, extreme, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A holmi egyébként 2011 februárjában a New Yorkban megrendezett Nemzetközi Játékvásáron jelent meg. Kiagyalója Bart E. Wilson szerint egyaránt használható közlekedésre és trükközésre is. Technikai jellemzőit tekintve 20"-os első kerék van rajta ami nagy nyomású vesenygumival szerelt. Az első kerék fékezhető, hátul két darab 85mm-es ABEC 7-es csapággyal szerelt gördeszkakerék található. A hátsó felfüggesztésnél állítható erősségű rugó van, így a rider beállíthatja magának, hogy kanyarogni szeretne vagy inkább egyenesen utazna. A lap tíz rétegű, anyaga juhar. Kétféle kormánymagassággal kapható a rider magasságától függően.

További extrém rollerekről itt-, deszkákról pedig itt olvashatsz!

Stiga

Forrás: sbyke.com

(Megosztani, "lájkolni" ér!)

Sbyke, roller, gördeszka, deszka, extrém, sport, extreme, sportok, outdoor

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr772891200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása