UTB, avagy foci sokkolóval

2012.03.10. 08:27

Betegség ez is, mint a sakkboksz , a Slam Ball kosárlabda, az XARM vagy a párnacsata. A sokkolós fociban két négyfős csapat küzd egymással egy nagyjából 61 méter hosszú 26 méter széles pályán egy kb 61 centi átmérőjű focidekoros labdával a gólért. Az okosság annyi, hogy itt mindenkinél van egy (3-5 milliamperes erősségű) elektromos sokkoló, amivel legálisan rázhatják meg a labdát birtokló ellenfelet.

Ultimate, world, tak, tazer, ball, extrém, sport, extreme, sportok, outdoor

Persze ez nem olyan erős fegyver, mint az igazi önvédelmi cucc (annak teljesítményének mindössze nagyjából 10 százaléka), nem okoz maradandó sérülést sem szívleállást, csak összerántja az izmot egy pillanatra, így a leszerelt játékos elesik. A meccs négy hétperces negyedből áll, az a csapat nyer, aki több gólt szerez. A labdát itt egyébként ér kézzel is megfogni.

Ultimate, world, tak, tazer, ball, extrém, sport, extreme, sportok, outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 A sport eredeti neve egyébként Ultimate Tazer Ball volt, először Kaliforniában játszották. Csapatok is vannak, akik körbehaknizzák a világot hogy terjesszék az igét, na és persze a franchise-t...

Mindenesetre ne próbáld ki otthon!

Forrás: utblive.com

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!


A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr414298902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása