Repülj a víz alatt!

Azt már megszoktuk, hogy a legbetegebb sportszerek Norvégiából jönnek. Ilyen például a Sled Dogs hókori. A Subwing, vagyis a "víz alatti szárny" a nyáron unatkozó extrém arcoknak kötelező!

 Subwing, búvár, extreme, sport, extrém, sportok, outdoor

A holmit Simon Sivertsen találta ki (és fel) 2010 nyarán, mikor vitorlázás közben meglátott a tengeren egy úszó fadarabot és elkezdett kattogni az agya. Rajzolgatott, tervezgetett, és kitalálta, hogy milyen jó móka egy hajóval húzatni magát a vízben mikozben a fába kapaszkodik. Jó móka volt, de valami még hiányzott, így két darabra szedte a cuccot, a közepére flexibilis csövet szerelt (konkrétan egy locsolócsődarabot) és kialakította a szárnyformát. A nagy fejlesztés közben tél lett, mire a tesztelési fázisba jutott a dolog. Emberünknek ez sem szegte kedvét, alaposan beöltözött, és a jeges tengerben próbálgatta a szárnygeometriákat. Eleinte fával dolgozott, de a végső -immár piacképes- Subwing már üvegszálból  készül.

Subwing, búvár, extreme, sport, extrém, sportok, outdoor

Használatához elég egy búvárszemüveg, a békaláb nem feltétlenül szükséges. A 700 dolláros ára mondjuk nem egy úszógumiéval vetekszik, de ki tudja, talán lesz olcsóbb is ha már tömeggyártásba kerül a sportszer. Mindenesetre nekem felkeltette az érdeklődésemet, úgyhogy szerzünk is egyet hamarosan tesztelésre, addig nézegetjük a lenti videót...

További vízisportokról itt- kütyükről pedig itt olvashatsz!

Forrás: subwing.net

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr454341919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása