Fénykard csata

2012.03.28. 08:38

Gyerekkoromban vagy százszor megnéztem a haverokkal a Star Wars (akkor még csak) trilógiát. A legnagyobb királyság Leia hercegnő után közvetlenül a fénykard volt számunkra. Szerencsére manapság sok pihentagyú ember van, így ha valaki egy kis fénykardos vívásra vágyik, több lehetősége is van a csatára.

Fénykard, lézerkard, csata, jedi, sith, New York, 2011, extrém, sport, extreme, sportok, outdoor

 New Yorkban a Washington Square Parkban 2011 szeptemberében és Kanadában is rendeztek már ilyen harcot, ahol az emberek előzetes regisztráció (és némi készpénz letétele-) után részt vehettek az utcai fénykardozásban. A kard ugyanis nincs ingyen, ezt kellett kifizetni, majd a nevük kezdőbetűje szerint lettek a Jedi vagy a Sith csapat tagjai.

Fénykard, lézerkard, csata, jedi, sith, New York, 2011, extrém, sport, extreme, sportok, outdoor

 A ledes kardok nem okoznak komoly sérülést, de a rendezők mindenkit megkértek, hogy fejre ne üssön senki, illetve csak lazán hadonásszon minden résztvevő. Jó mókának tűnik, szerintem nem várat soká magára az első hazai ilyen buli sem. 

Hasonló okosság a kartoncsővívás, és a párnacsata!

Fotók: David J. Turner

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is:

Fénykard, lézerkard, csata, jedi, sith, New York, 2011, extrém, sport, extreme, sportok, outdoor

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr284344709

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.03.29. 09:36:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása