Nemrég találkoztam a Doubleback van-nal, ami egy király Transporter "lakásosítva". Ára azonban elég húzós, meg nem is mindenkinek kell egy dobozos autó hétköznapi használatra, két kocsi meg pláne nem. A Swiss Room Box (svájci szobadoboz) olyan, mint egy svájcibicska, berakod a kocsid csomagtartójába, és azt hajtogatsz ki belőle, amire épp szükséged van!

Van/lehet benne beépített konyha, tusoló, WC (!) és persze ággyá is alakítható a dobozhalmaz. Többféle méretben és felszereltséggel rendelhető, és egészen kis kocsiknál is használható. Persze ilyenkor a csomagszállítást el kell felejteni, mert hely az ugye kell neki. Bár egy jó tetőbox-szal ez is megoldható.

A holmi egyébként valóban svájci találmány, a MisC nevű cég fejlesztette ki 2002-ben, és díjat is nyertek vele egy genovai innovációs kiállításon. Előnye, hogy a lakóautóknál jóval olcsóbb, és ha az ember járművet cserél, akkor is simán átszerelhető az új kocsiba is a szett.

Mindenesetre normál méretű autóval kirándulni vagy kisebb túrákhoz alkalmas a cucc, nagyobb kocsival expedíciókhoz is használható lehet. Ára nem kevés, 2,1 Millió Forintról indul, de még mindig tizede egy lakóautóénak. Jó, persze az élmény is kevesebb, de nem ennyivel...

További extrém kütyükről itt olvashatsz!

Forrás: swissroombox.com

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr294459896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Béla, tudod a Béla 2012.04.19. 09:42:50

A hülyének is megéri, alig kerül többe mint egy átlagos 4 éves használt kompakt autó azaz 8630 CHF!
A felhasznált anyagok pedig -amennyire meg lehet a videóból ítélni- csapni valóak viszont meggazdagodás lesz belőle, mivel előállítani nem kerül többe mint 500 CHF.
Majd ha jön 300 CHF-ért egy kínai változat jobb anyagokból akkor elgondolkodom rajta hogy kellene-e a pincémbe egy ilyen :)

Béla, tudod a Béla 2012.04.19. 09:47:30

Tudtam hogy valamit kihagytam :)
A ruhákat és a nyaraláshoz szükséges kellékeket hová rakják a kocsiban? mivel ahogy elnézem arra már pont nem maradt hely a nagy örömködésben.
Ez olyasmi mint a SKIF sátras utánfutó volt a 80-as években, néha még az utánfutóját lehet látni :)

Főmoderátor 2012.04.19. 11:25:38

Néha álljunk már meg egy pillanatra, emberek. Tényleg porcelánból kell enni az erdő szélén, meg a helyszínen el is mosogatni? Akkor minek mentek oda? Hogy a fészbúkra postolhassátok a fotókat? Vagy miért? Tényleg érdekel...

Régen ha a természetbe mentünk, akkor bográcsoztunk vagy szalonnát sütöttünk vagy csak vittünk kész kaját, akár szendvicset és kész.

twollah / bRoKEn hOPe, sUppLeX · http://freewaresoftwarenews.blogspot.com/ 2012.04.19. 12:42:19

Nagyon szepek a hegyes tajak a videoban.
A tobbi felejtos.
***
süti beállítások módosítása