A motoros görkori nem teljesen új dolog, írtunk már a benzinmotoros koriról, a sivatagi terepkoriról és a Skataz Ishoes-ról is.

 Az SpnKIX egy különleges elektromos meghajtású görkorcsolya, amit városi közlekedésre tervezett feltalálója Peter Treadway. A korit a cipőnkre kell felvenni, lábanként egy akku és egy elektromotor van a keretébe integrálva. A sebességet egy - a kezünkben tartott - távirányítóval szabályozhatjuk. A vásárláskor a korin hátul mankókerekek vannak a gyakorláshoz, amik később könnyen eltávolíthatóak. A korik cseppálóak, de vízbe merítésüket és trükközést nem javasol a gyártó. Remélem előbb-utóbb kihoznak egy dirt verziót belőle...

 A korik egyébként egy 4-5 órás feltöltéssel nagyjából 9-11 kilométert tudnak megtenni terheléstől függően. Tartalékakkukat is vásárolhatunk hozzá, mert cserélhetőek, így lehet hosszabb is a hatótávja. A teherbírása maximum 80 kiló, végsebessége 16 kilométer per óra, így nem lesz a nagydarab sebességfüggő korisok kedvence. 650 dolláros árával nem nevezhető a SpnKix olcsó játékszernek, hiszen nagyjából 145ezer Forint (plusz vám és szállítás) nem kevés pénz.

Forrás: treadwaymobility.com

További extrém korikról itt-, érdekes kütyükről pedig itt olvashatsz!

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr444462674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

jonnybravo111 2012.04.29. 09:45:56

nagyon király,kipróbálnám,88'ban bajnok voltam!

Dagda 2012.05.01. 09:38:24

Nem igazán értem a célpiacot. Skaterek nem, mert lassú. Gyerekek nem, mert ahhoz drága. Városnézők nem, mert ahhoz kicsi a kapacitása. Múzeumlátogatáshoz mondjuk lehet jó.

Nagykócsag 2012.05.01. 22:12:56

Pont olyan használhatatlan, mint a segway. Minden kütyü zsákutca, ami arra szolgál, hogy helyettünk dolgozzon.
Legmenőbb a bicikli és a gyaloglás!
***
süti beállítások módosítása