Az Osztrák Otto Eder, avagy „Mr Skike” gondolt egy nagyot, és szerelni kezdett. 1997-ben megcsinálta az első, Megarun nevű, kissé kezdetleges és „home made” terepkoriját. (Szerintem kicsit olyan, mint a Dirtsurfer.)

A dolog bejött neki, és fejleszteni kezdett. Mountainskate néven gyártott terepgörkorikat 1998-tól, amiket folyamatosan tökéletesítgetett. Az első Skike néven futó darab 2000-ben jelent meg, azóta a mai „kori” a harmadik verzió.

A skike tulajdonképpen a görkorcsolya egy olyan változata, amit a mountain bike-ok terephasználatának előnyeivel turbóztak fel. A skike név maga is a skate – korcsolya, valamint a bike – bicikli szavak kombinációjából jött létre. A két pneumatikus kerék és a robosztus váz a biciklire, míg az irányíthatóság a korcsolyára hasonlít.

A biztonságos, stabil terepélményt a pneumatikus gumikkal és a hatékony fékrendszerrel érték el. A korcsolyázásnak tehát már nem jelent akadályt az erdős terület és a sziklásabb vidék sem. Fejlett biztonsági tulajdonságainak köszönhetően nedves terepen is használható.
  A fékek használata egyszerű, és hatékony 6,5 m/s2 lassulást biztosítanak. Ez az érték a kiemelkedően magas minőségi kategóriákba tartozó biciklik lassulásával egyezik meg.
A biztonság és gyorsaság itt nem zárják ki egymást. A normál görkorcsolyák nem adnak akkora biztonságot magasabb sebességnél, mint a skike.

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

Forrás: skike.com

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr734508767

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása