Ride to Mongolia 2012

2012.06.09. 09:59

Három motoros elindult ma reggel a Mongol sztyeppékre kalandot keresni. 50 napon belül 4 országon át motoroznak, 20.000 kilométert megtéve.

A srácok alaposan felkészültek a túrára. Az útvonalat 2008 novembere óta tervezik, kifejezetten erre az útra átalakított gépekkel, sok tartalék üzemanyaggal és alkatrésszel, a lehető legkevesebb (és legkisebb méretű) kényelmi felszereléssel, durva gumikkal vágnak neki a hosszú útnak.

A három moci egy DRZ, egy XT660Z Tenere és egy Honda Africa Twin remélhetőleg nagyobb gubanc nélkül bírni fogja a hosszú és kemény út, és a nagyjából 25-30 kilós felszerelés okozta folyamatos terhelést.

A három motoros: Krajnyák Csabi (Africa Twin) aki egy nyíregyházi srác, társai pedig a budapesti Rizmajer László (DRZ) és gyerekkori jó barátja Berki Zita (Tenere). Csabi egyébként az interneten ismerkedett meg társaival, így csatlakozott a túrához. A tervek szerint ma, 2012 június 9-én délelőtt 10 órakor vágtak neki a kalandnak Budapesten a felvonulási térről indulva, Csabi Nyíregházán csatlakozik hozzájuk. A túráról Facebook oldalukon olvashatsz, vagy EZEN a térképen nyomon követheted őket! Reméljük, hogy a terveik szerint július harmincadikán sikerül épségben visszatérniük!

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

Hasonló túrát nyomott le a Pekingi olimpia idején Magyar Zoli és Treszl Gábor cimborám, ők egy veterán oldalkocsis Pannóniával tették meg a 24.000 kilométeres távot. Erről a kalandról itt olvashatsz!

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr234574847

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása