Mint már beszámoltunk róla, nem sikerült hivatalos sajtóként kijutnunk a Röpnapra, de azért megoldottuk a dolgokat gerilla módszerekkel, ahogy kell. Hatalmas buli volt az idei, a 2012-es a harmadik ilyen rendezvény volt itthon. Rengeteg ember volt jelen, nagyságrendileg 25.000 lehetett a rendezők szerint (plusz persze mi hatan, de rólunk ugye nem tudtak). A száznál is több nevezett csapat közül végül harminc jutott el a megmérettetésig, vagyis ők voltak azok a szerencsések, akik megröptethették járgányaikat a Kopaszi gát holtágának vize felett. Persze többnyire nem repültek ezek a csodák, de a csapatok kitettek magukért, időt és pénzt nem kímélve építettek, majd szórakoztattak a négy és fél méter magas rámpáról leugorva. A majdnem 70 méteres világrekord mindenesetre nem került veszélybe, sőt valójában a húsz méterre lévő bója sem nagyon...

 KLIP_Still004_copy_zs.jpg

KLIP_Still006_copy_zs.jpg

A műsort Winkler Robi és Bazsó Gábor vezette, és mivel köztudottan elmebetegek, jókat röhögött a közönség a hülyeségeiken. Betétprogramok is voltak, például Szóláth Szebasztián wakeboardozott két csapat között egy negyedórát. Megugrotta a vízre kiállított műanyag Minit, igyekezett lefröcskölni a közönséget is, tényleg iszonyat királyul nyomta a srác. Ennek talán csak a "Fürge Diákok" csapat nem örült annyira, akiknek az egyik tagja egy vastagnak látszó dinoszaurusz jelmezben várta bemutatója végét a napon nagyjából 30 fokban.

 KLIP_Still019_copy_zs2.jpg

Az eső is befutott egyszer-egyszer, de szerencsére nem sokáig és nem is durván. A rendező csapat profin tette a dolgát, amint egy járgány vizet ért, azonnal elindultak érte a hajók. Rárontottak, és már vették is ki a vízből a pilótát meg a repülőjét, hogy azoknak idejük sem volt elsüllyedni. Volt extra feladatuk is, az egyik hajó elhagyta a motorját (!) de azt is hamar megtalálták a búvárok.

 KLIP_Still008_copy_zs.jpg

Celebekben sem volt hiány a bulin, a "Recsülők" csapatának pilótája például Fluor Tomi volt. A zsűriben repüléshez-, sporthoz- és showbizniszhez értő emberek ültek, akik a megtett (nem túl nagy) távolságon kívül a kreativitást és az ugrás előtti show eredetiségét is pontozták. Betétprogramként megnézhettük a szponzorált profi triálos Jamrik Andrást is, aki bemutatója végén bevállalósan leugrott a bringával az emelvényről a vízbe. A képen talán látszik, hogy nem túl őszinte a mosolya... András műsora alatt a bringás körökben ismert Pintye Tomi konferált, és meg kell hogy mondjam jó választás volt a srác, megcsinálta a hangulatot rendesen.

 IMG_8792_k.jpg

A verseny végén Besenyei Péter is megjelent az égen és nyomott egy tőle megszokott elég komoly bemutatót. Pétert a napokban ünnepelte 56. születésnapját, innen gratulálunk neki! Miután kitisztult az ég és az emberek visszareccsentették kiakadt nyakcsigolyáikat a szervezők kihirdették a győzteseket. A nyertes csapat a nevéhez hűen szárnyaló "Magyar gazdaság" lett, akik olyan komolyak voltak, hogy a közönségdíjat is bezsebelték.

 KLIP_Still010_copy_zs.jpg

Mi meg, ha már kimentünk forgattunk is egy keveset a Deadcatdigitallal, bár jó lett volna, ha kapunk hivatalos sajtós passzt, és vihetünk ki még komoly technikát és megvalósíthattunk volna még pár eredeti ötletet, meg mozogni is könnyebb lett volna a technikával. De mint tudjuk "szegény ember kézzel nőz", abból főztünk, amink volt. Élvezzétek, osszátok!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

A csajok pedig így tolták a röpnapon! (Hölgypilóta.blog.hu)

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr794582034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása