Talán így lehetne a legkönnyebben összegezni a lényegét. A Lacrosse egy gyors és taktikus csapatsport, amiben a csapatok egy tömör gumilabdát passzolgatnak a hálós bottal és lőnek gólt. Talán kevesen tudják, hogy amikor a jéghoki szabályait lefektették, akkor a Lacrosse szabályait vették alapul: így itt is meg lehet kerülni a kaput és a férfiak esetében megmaradt a sport kemény kontakt jellege.  
A nők védelmében a női verzió teljesen más, inkább a helyezkedésre és taktikára fektetve a hangsúlyt. Itt nem lehet egymásnak ugrani, tilos a testi érintkezés, szigorúan büntetik is. Így a nők esetében csupán a fogvédő és a szemüveg az elvárt felszerelés, míg a férfiak esetében a bukósisaktól a mell- és könyökvédőn át minden kötelező és a játékosok testi épségét hivatott védelmezni.
(Alább két kép a felszerelésekről, amely talán segít érzékeltetni az eltéréseket).

lacrosse1.jpg  lacrosse2.jpg

Amszterdamban tartják 2012-ben a 9. lacrosse EB-t. Az eseményt 1995 óta szervezik meg, kezdetben minden évben volt, de 2004 óta már csak 4 évente került megrendezésre. Idén rekord mennyiségű: 12 db női- és 17 db férfi csapat méri össze a tudását. Nagy izgalmak várhatóak! Összesen 128 meccs lesz, ebből 72 férfi, 52 női.     

Ha ezek alapján kedvet kaptál és kipróbálnád magad, ma már erre is lehetőség van. Magyarországon ugyanis már létezik mind férfi, mind női csapat!
A csapatok mindig tartanak nyílt edzéseket és felméréseket, így bármikor lehet csatlakozni. A kezdéshez pedig minden csapat biztosít felszerelést.

A sportról bővebben itt olvashatsz!


Ha kipróbálnád vagy megnéznéd élőben:
Srácoknak itt, csajoknak pedig itt érdemes körülnézni!

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr314608779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

***
süti beállítások módosítása