Kimentünk a Deadcatdigital-os stábunkkal a Kakucsringre hogy megismerkedjünk a Supermoto-val és forgassunk róla egy kisfilmet. Ha már ott voltunk, fotósaink lőttek néhány képet is.



Gomba Dani hívott meg minket, aki a SuMo party-k (Supermoto rendezvénysorozat) főszervezője. Megtudtuk tőle, hogy ez a sport itthon nem túl népszerű, de például Ausztriában ezrek űzik. Nehézségét az adja, hogy a terepen is meg kell hogy állják a helyüket a versenyzők, ugyanis egy ilyen verseny 70-90 százaléka aszfalton, 10-30 százaléka viszont terepen zajlik 1-2 ugratóval és mandínerrel.


Gomba Dani és a KTM

A gépek komolyak, gyakorlatilag krosszmotorok utcai kerekekkel és bitang első fékekkel. Az utcai Supermoto városba ideális, egészen kényelmes az egyenes testtartás miatt, könnyen ellátni az autók felett és jól el lehet vele lavírozni közöttük. Ha kell, felmehet a járdára majd le róla, vagy akár még a fel- és lelépcsőzés is belefér, csak észre ne vegyék a biztosurak. És persze nem utolsó sorban a futóműve is szinte mindent kibír. Hosszú távra nem ajánlott, feltéve ha nincs különleges adottságokkal rendelkező fenékszerkezetünk a folyamatos egyhenger okozta rázás miatt.
A verseny supermoto nem egy leányálom, mert nagyon gyors és agresszív.
(105-110kg súlyú motor kb.65-70LE!)
A fékei iszonyatosan harapnak, az ülése nagyon keskeny és kényelmetlen. Csak fanatikusoknak és adrenalin-hajhászoknak, na meg persze a versenyzőknek való. Szokatlanul nagy állóképességet igényel, a test összes porcikája dolgozik és azon van, hogy minél gyorsabb legyen a rider. Haladóbbaknál már nem csak az olajat kell időszakosan cserélni, hanem a lábtartókat is, mivel az óriási döntések miatt azok folyamatosan karcolják a pályát és elfogynak...


Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr84685493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása