Arcok rovatunk - Nik Wallenda

2012.09.04. 08:12

Nik Wallenda egy kötéltáncos forma. No nem az egyszerűek közül való, ő ugyanis az egyetlen a világon aki átsétált a Niagara vízesés felett.

Nik.jpg

Nik családja már generációk óta a cirkusznak él, világhírnevüket annak köszönhetik, hogy veszélyes mutatványaikat védőháló és biztonsági kötelek nélkül hajtják végre. A család több tagja vesztette életét fellépés vagy gyakorlás közben emiatt. 

Koteltanc az egen (8).jpg

Nik ezért csalódott is volt, mikor az átkelésnél a televíziós stáb (akik nem mellesleg finanszírozták a mutatvány több, mint egymillió dolláros költségét is) kötelezte Niket a biztonsági kötél használatára, mert nem akartak élő adásban egy esetleges halálesetet bemutatni. 

Az átkelésnél speciális cipőt viselt emberünk, amit édesanyja készített neki direkt ehhez a mutatványhoz. Kialakítása alapján részben a mokasszinhoz- részben pedig a balettcipőhöz hasonló, a nedves körülmények között is tapadó talppal ellátott az egyedi lábbeli. Nik ebben tette meg nagyjából fél óra alatt az 550 méter hosszú sétáját 55 méteres magasságban a háborgó víz felett.

Koteltanc az egen (12).jpg

Nik életéről a Discovery Channel készített egy dokumentumfilm sorozatot, aminek első része ma este 22.00-kor kerül adásba "Kötéltánc az égben" (Life on a Wire) címmel. Ebben láthatjuk nem mindennapi mutatványait azok kigondolásától egészen a megvalósításig.

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is és szavazz a Goldenblogon!

(Életmód blogok ----> Extrémsportok)

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr804751988

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása