Kütyük rovatunk - Bond, mi?

2012.11.01. 07:56

A különlegesen kreatív (és nem mellesleg igen szemrevaló) autókat gyártó Rinspeed cég előállt a SQuba nevű tanulmányautójával, ami amellett, hogy teljesen automatikusan tudja magát vezetni a víz alatt (!) is használható!

rinspeed_squba_front.jpg

A kocsi egyébként zéró emissziós, vagyis nem bocsájt ki semmilyen szennyező anyagot menet közben, ugyani lithium-ion akksijaival teljesen elektromos hajtású. A Lotus Elise kinézetű autó 920 kilót nyom, végsebessége pedig 120 km/óra.

rinspeed_scuba_3.jpg

A géppel a víz tetején is haladhatunk, persze nem túl gyorsan, mindössze 6 km/órás sebességgel. A nagy okosság viszont az hogy a SQuba víz alatt is üzemel. Lemehetünk vele akár 10 méteres mélységbe, ahol 3 kilométert tudunk vele megtenni óránként.

rinspeed_scuba_2.jpg

Mivel kabrió a gép a súlyspórolás miatt, ezért az utasoknak ilyenkor búvárcuccra van szükségük, hacsak nincsen saját kopoltyújuk. A kocsi hajtását két propeller végzi víz alatti üzemmódban, az irányítását pedig két Seabob motor, ami az oldalain helyezkedik el az első kerék mögött. Kíváncsi lennék rá, hogy a biztosító mit szólna egy olyan kárbejelentőhöz, amin egy ütközés szerepel mondjuk egy bálnával...

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr554877239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HatEnVagyok 2012.11.01. 13:40:08

Mutathatta volna azt is, ahogy a szőke ciklon a benne maradt döglött halakat dobálja kifele, és a kocsiba került felkavart, iszapos hordalékot takarítja :)
Meg hát a frizurának se tesz jót, utána meg komplett tüdőgyulladás vizes ruciban száguldozni.

Überspannung 2012.11.01. 17:13:57

Ez k. gyenge. Bond kocsija már vagy 30 éve tudta ezt, és az zárt volt.
***
süti beállítások módosítása