Repülő jetski mindenkinek!

2013.01.11. 08:00

Hallottunk már érdekes jetski féle cuccokról ezelőtt, ilyen például a Quad és a jetski kombója a Quadski vagy a Jetbike. A repülni is tudó légpárnás Hoverwing után itt a következő vízi lehetőség, amivel bárki repülhet is ha akar. A Finn Flynano gépet Aki Suokas fejéből pattant ki. Emberünk már jó pár évet lehúzott repülőgépgyáraknál, szóval nem egy lelkes amatőrről van szó. A gépezet lényege hogy kicsi, könnyű, környezetbarát (elektromos meghajtású) és gyakorlatilag bárki vezetheti vizsgák és engedélyek nélkül is. Ebben az utóbbiban látok némi parát, hiszen a repüléshez egy csomó (zömében meteorológiai) ismeret megléte feltétlenül szükséges.

flynano_extremesportok_blog.jpg

A gép 140 kilométer per órás végsebességre lesz képes és akár 2-3 kilométer magasan is szárnyalhat vele tulajdonosa. A fel- és leszálláshoz szüksége van vízfelületre, ráadásul kb 40 mérföldes hatótávolsága miatt nem mondhatjuk hogy világutazóknak szánták. Valószínűleg azért fejlesztik még a vasat.

flynano fly_extrem_sport_blog.jpg

Ára nagyságrendileg 9 Millió Forint, plusz nem árt hozzá egy trailert venni amivel fuvarozhatjuk a szénszálas karosszériás cuccot. Az ultrakönnyűnél is könnyebb gép súlya mindössze 70 kilogramm. Szélvédője és zárt utastere nincs, ezért jól fel kell hozzá öltözni és nem árt hozzá egy zárt sisak sem.

Megosztani, "lájkolni" ér!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

down-arrow-inv.png

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr195010198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása