Teszt rovatunk: A Flyboard

2013.10.03. 07:18

Végre sikerült, elmentünk és kipróbálhattuk a régen vágyott vízi jetpack-et a Zapata Flyboardot a Scream Adventure Team jóvoltából! Felszerelkeztünk a Deadcatdigital csapattal és egy halom kamerával és kamerákat forgató rotorral. Még kameraszállító koptert is vittünk magunkkal, de azt sajnos a nagy szél miatt nem sikerült bevetnünk a Bugyi melletti kis jetski tavon. A víz kristálytiszta volt és meleg, ezen nagyon csodálkoztunk, mert szeptember közepén nem erre számítottunk.

extremesporto_blog_zapata_flyboard_rotor_gopro_teszt_myactioncam_sat_adventure_team_02.jpg

Ekkor megérkezett Zsolt egy böhöm nagy 250(!) lóerős Yamaha jetskivel (ki is próbálhattuk, leesett a fejünk tőle, 120-at bír menni a vízen!) és a fura deszkával az utánfutóján. Rászerelte a cájgot a Jet fúvókájára, így a motorból kiáramló nagy nyomású víz nem a jetskit hajtotta meg, hanem a deszka aljából lövellt ki nagy erővel. Amennyire az utas húzta neki a gázt, annyira emelte ki a vízből az embert a deszka. Maximum 9 méter magasra ami kb 3 emelet...

extremesporto_blog_zapata_flyboard_rotor_gopro_teszt_myactioncam_sat_adventure_team_kozeli.jpg

A cuccal először Zsolt tartott egy kis bemutatót, ő persze elég lazán tolja. Rá is pattintottuk hamar a fejére a rotort, hogy legyen pár atom felvételünk, és nem is kellett csalódnunk. 

extremesporto_blog_zapata_flyboard_rotor_gopro_teszt_myactioncam_sat_adventure_team_01.jpg

Elmondta hogy mire kell figyelni, de lényegében tök egyszerű a dolog. Főleg mivel ő szabályozza a tolóerőt, ezért a full kezdőknek sem eshet baja. Ő - mivel már rutinos - szokott csajokat és gyerekeket is szállítani a deszkán utasként.

flyboard_csajjal_zsolt_extremesportok_blog.jpg

Azt állította, hogy bárki képes 5 percen belül kiemelkedni a holmival a vízből, erre ő garanciát vállal. Mondta, hogy tizenéves kislány és nyugdíjas is csapatta már nála. Ezt persze kissé kétkedve fogadtuk, de végül el kellett ismernünk hogy igaza volt.

extremesporto_blog_zapata_flyboard_rotor_gopro_teszt_myactioncam_sat_adventure_team_eses.jpg

Nem mondom, hogy nem küldtünk pár seggest, de mindhármunknak 1-2 percen belül sikerült kiállni és onnantól nagyon élveztük a bulit! Aki bármilyen deszkával ment már életében annak szinte rögtön sikerülni fog, de a teljesen kezdőknek sem okoz kihívást a feladat. Élvezetet viszont annál inkább!

extremesporto_blog_zapata_flyboard_rotor_gopro_teszt_myactioncam_sat_adventure_team_05.jpg

Zsolt még nyomatott pár delfinugrást, mi is rápróbáltunk, király volt! Kár hogy nem előbb jutott eszünkbe ez a móka, akkor egész nyáron mentünk volna velük veretni!

extremesporto_blog_zapata_flyboard_rotor_gopro_teszt_myactioncam_sat_adventure_team_delfin.jpg

Köszönjük még egyszer! A sport alapjairól itt olvashatsz, Zsoltékat pedig itt találod meg! A teljes fotógaléria ide kattintva érhető el!

Csatlakozz hozzánk Facebook-on is!

Ha tetszett, nyomd meg a gombot!

down-arrow-inv.png

A bejegyzés trackback címe:

https://extremesportok.blog.hu/api/trackback/id/tr985547871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
***
süti beállítások módosítása